Επίσημα στο Detroit η Cadillac XT6


Η αμερικανική εταιρία ενισχύει την SUV γκάμα της και το στίγμα της GM στον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • 14/1/2019

H XT6 είναι το νέο SUV της Cadillac που θα τοποθετείται κάτω από το Escalade και πάνω από την επίσης πρόσφατη XT5, από την οποία δανείζεται και αρκετά στιλιστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, η νέα Cadillac είναι ένα μεγάλο SUV (για τους Αμερικάνους νορμάλ, θα έλεγα) που φλερτάρει με τα πέντε μέτρα σε μήκος και προσφέρει μεγάλους χώρους και αντίστοιχους ενός Audi Q7.

To εσωτερικό προσφέρει όλες τις ανέσεις που μπορεί να έχει ένα SUV αυτής της κλάσης, το ταμπλό είναι πανομοιότυπο με της XT5 και ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 356 lt (με σηκωμένη την τρίτη σειρά καθισμάτων) και φτάνει τα 2.228 lt (με τις δύο τελευταίες σειρές πεσμένες).

O κινητήρας προέρχεται από την XT6 και είναι ένας V6 των 3,6 lt που αποδίδει 314 PS και 373 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και η ισχύς περνά στους μπροστινούς τροχούς.

Το ενδιαφέρον αφορά κυρίως στην αμερικανική αγορά μιας και για την ώρα η Cadillac δεν σχεδιάζει κάτι για την ιδιαίτερα ανταγωνιστική Ευρώπη. Έτσι και αλλιώς οι επιλογές στα μεγάλα SUV με τρεις σειρές καθισμάτων απευθύνονται σε μια σχετικά μικρή μερίδα καταναλωτών στην γηραιά ήπειρο.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Cadillac παρουσιάζει στο Detroit ένα crossover πάνω στο οποίο θα βασιστεί το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο (το βλέπετε στην κάτω φωτογραφία) της μάρκας που ταλαιπωρεί την GM με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.