Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το νέο Kia Soul EV


Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

  • 18/2/2014

Το νέο Kia Soul EV θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο 84ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 4 Μαρτίου.

Εναρμονισμένο με την σχεδίαση του νέου Kia Soul δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το νέο Kia Soul EV θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν αρχίσει η παραγωγή του περίπου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Το Soul EV είναι ένα προσθιοκίνητο ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 27 kWh ιόντων πολυμερών λιθίου και 200 Wh / kg ενέργειας. Η ισχύς προέρχεται από έναν 81,4 kW ηλεκτροκινητήρα που παράγει 285 Nm ροπής. Το όχημα θα απευθυνθεί σε όσους μετακινούνται εντός πόλης καθώς δίνει αυτονομία για περίπου 200 χιλιόμετρα οδήγησης με μία μόνο φόρτιση.

Το Soul EV προσφέρει οδηγική άνεση και συμπεριφορά, υψηλό επίπεδο φινέτσας και κομψότητας χάρη στο χαμηλό κέντρο του αυτοκινήτου, νέα πλατφόρμα και σασί και προηγμένα υλικά με στόχο τη μείωση του θορύβου, των κραδασμών και τριγμών.

Για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και το δυναμικό εύρος του ηλεκτρικού Kia Soul EV, το όχημα διαθέτει μια σειρά από τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας που μειώνουν το φορτίο της μπαταρίας και αυξάνουν τη μέγιστη αυτονομία. Αυτές περιλαμβάνουν νέες τεχνολογίες θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου στον κόσμο μεμονωμένου συστήματος κλιματισμού «driver-only», συστήματος πέδησης με τέσσερις τρόπους λειτουργίας και ενός συστήματος θέρμανσης με μπαταρία.

Το Soul EV θα είναι επίσης ένα από τα πιο πρακτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς, όταν θα πωλείται στην Ευρώπη -αργότερα μέσα στο 2014, καθώς η μπαταρία θα καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο εντός της καμπίνας αλλά και στον αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου. Όπως και κάθε άλλο μοντέλο της Kia, το Soul EV θα διαθέτει την 7 ετή εγγύηση της Kia προσφέρο-ντας στους κατόχους του ευχάριστη και απροβλημάτιστη οδήγηση.