CAR AND DRIVER ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
TECHNOIMPULS ROCKET Z 210

Expedition off-road vehicle από τη Ρωσία 7/11

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img

Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, αλλά και η πατρίδα της μεγαλύτερης δασικής περιοχής στον κόσμο. Όποιος ταξιδεύει στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, βρίσκει γρήγορα τον εαυτό του χαμένο σε όλη αυτήν την έρημη απεραντοσύνη και εύκολα μπορεί να χαθεί πραγματικά. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να βρεθείτε στο δρόμο με ένα όχημα, το οποίο, εκεί που τελειώνουν όλοι οι δρόμοι, περνάει εύκολα μέσα από οτιδήποτε και επιστρέφει!

Ελαστικά με ύψος 1,3 m

Έτσι, ένας πολύ μεγάλος αριθμός εταιρειών και ιδιωτών διοργανωτών στη Ρωσία έχουν αφοσιωθεί σε αυτό το θέμα και επανειλημμένα προσελκύουν την προσοχή με ιδιαίτερα κραυγαλέα οχήματα. Το off-roader, που βαφτίστηκε στα αγγλικά "rocket" καλείται στα ρωσικά "Кречет", δηλαδή γεράκι-κυνηγός, αν και το κυνήγι μπορεί να εννοηθεί μάλλον συμβολικά. Επειδή ιδιαίτερα γρήγορο δεν είναι, καθώς ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φτάσει μέχρι και τους τέσσερις τόνους!

Για την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί ένας πιο ισχυρός κινητήρας σε σχέση με τον diesel των 2,5 lt. της Hyundai, ο οποίος αποδίδει μόλις 100 PS, αλλά είναι ρυθμισμένος για εξαιρετική αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Μακριά, έξω στην τούνδρα, αυτό μετρά πολύ περισσότερο από μια αδιάφορη επιτάχυνση. Το Rocket Z διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Το Rocket Z 210 είναι δύο αξόνων και με μήκος 4,89 m δεν είναι μακρύτερο από μια BMW X5. Είναι, όμως, πολύ πιο χρήσιμο απ' αυτήν. Ο οδηγός κάθεται κεντρικά στη μέση, πίσω του υπάρχει μια ανοιχτή επιφάνεια φόρτωσης με διαμήκη καθίσματα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε χώρο ξεκούρασης.

TechoImpuls Rocket Z ως 4x4 και ως 6x6

Πιο πληθωρικό είναι το Rocket Z 310, καθώς το... τριαξονικό με τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς εκτείνεται σε συνολικό μήκος 6,34 m. Το ύψος (2,69 m) και το πλάτος (2,49 m) είναι πανομοιότυπα και στις δύο παραλλαγές. Το πλεονέκτημα του τριαξονικού είναι, φυσικά, ο σημαντικά μεγαλύτερος χώρος φόρτωσης, ο οποίος είναι ακόμα καλύτερος για μια μετατροπή σε... τροχόσπιτο. Στο Technoimpuls Rocket Z είναι εντυπωσιακή η ποιότητα κατασκευής. Ενώ πολλά τέτοια οχήματα από τη Ρωσία μοιάζουν κάπως «χειροποίητα», η διάταξη του εσωτερικού, το αμάξωμα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται εδώ είναι καλής ποιότητας, όπως στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Η τεράστια απόσταση των 60 cm από το έδαφος του TechnoImpuls Rocket Z έγινε εφικτή μέσω της χρήσης ειδικά επεξεργασμένων αξόνων. Ο οδηγός κάθεται πάνω από τον μπροστινό άξονα, ενώ ο diesel της Hyundai είναι τοποθετημένος πίσω απ’ αυτόν. Το ψυγείο του κινητήρα είναι τοποθετημένο στο πλάι του οχήματος, επιλογή που το προστατεύει από ζημιές κατά την εκτός δρόμου κίνηση. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια οχήματα από τη Ρωσία, το Rocket Z δεν είναι ικανό να... επιπλέει, αν και το μοντέλο βασίζεται στα τεράστια ελαστικά-μπαλόνια (1300x700/21), έτσι πηγαίνει σε βαθύ χιόνι ή σε βάλτο προς τα εμπρός και όχι προς... τα κάτω.

Όποιος θέλει να αγοράσει ένα TechnoImpuls Rocket Z, έχει τρία μοντέλα για να διαλέξει. Η έκδοση των δύο αξόνων με φορτηγό κλειστού τύπου κοστίζει (έπειτα από τη μετατροπή της τιμής από ρούβλια σε ευρώ) 74.347 ευρώ. Η έκδοση με τους τρεις άξονες διατίθεται με κλειστό κλωβό και ως φορτηγό με καμπίνα και ανοιχτή επιφάνεια φόρτωσης. Το τελευταίο κοστίζει 78.350 ευρώ, ενώ το ιδιαίτερα κατάλληλο ως όχημα αποδράσεων (6x6) είναι η ακριβότερη έκδοση με τιμή 83.670 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • ASTON MARTIN VALKYRIE 7/11

  Περισσότερα για την Aston Martin Valkyrie

  Η παραμικρή λεπτομέρεια και το κάθε στοιχείο για το βρετανικό hypercar έχει πάντα μια θέση στην επικαιρότητα.

 • VW TAROK 7/11

  Το Tarok Concept δίνει μια πλήρη εικόνα του νέου pickup της VW

  Μπορεί να μην είναι πολύ μικρότερο από το Amarok αλλά το Tarok έχει πιο lifestyle χαρακτήρα.

 • TECHNOIMPULS ROCKET Z 210 7/11

  Expedition off-road vehicle από τη Ρωσία

  Η ρωσική εταιρεία TechnoImpuls παρουσιάζει με το Rocket Z ένα εκτός δρόμου μοντέλο για ακραίες εδαφικές και καιρικές συνθήκες. Το θηριώδες όχημα, με σχήμα... κουτιού, υπάρχει με δύο και τρεις άξονες ως 4x4 και 6x6.

 • 2020 NIKOLA TRE TRUCK 6/11

  Nikola Tre Truck: Φορτηγό με κυψέλες καυσίμου για την Ευρώπη

  Το τρίτο φορτηγό της Nikola Motor Company ονομάζεται Tre, που στα Νορβηγικά -και όχι μόνο- σημαίνει 'τρία'. Η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο, που θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, είναι κατάλληλο για τις ευρωπαϊκές αγορές...

 • SEMA 2018: ΜΙΑ PORSCHE ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ 6/11

  911 με τετρακύλινδρο κινητήρα της Honda!

  Αυτή η Porsche 911 εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα της Honda. Με αυτό το εντυπωσιακό project προβάλλει ένας βελτιωτής σχετικά μέρη στην έκθεση SEMA 2018.

 • VW TANOAK 5/11

  Το VW Tanoak είναι για όσους βρίσκουν ένα SUV πολύ μαλακό

  Θα γίνουν τα pick-up το επόμενο μεγάλο hit; Πάντως, η Volkswagen έχει βάλει στο πλευρό του Amarok ένα μεγάλο αδερφό, προς το παρόν μόνο ως πρωτότυπο και μόνο για τις ΗΠΑ. Βέβαια, αυτή η απόφαση μπορεί κάλλιστα να αλλάξει.

 • 2019 SKODA FABIA 5/11

  H νέα Skoda Fabia στην Ελλάδα. Αναλυτικές τιμές

  Η Skoda Fabia, στην 3η πλέον γενιά της, ανανεώνεται εκ βάθρων και με αιχμή του δόρατος τη σπορ και με έντονο το χαρακτήρα της εξατομίκευσης έκδοση Monte Carlo. Έχοντας ως 'προίκα' τις πωλήσεις περισσότερων από 4.000.000 Fabia από όταν λανσαρίστηκε το μοντέλο, το...

 • BENTLEY CONTINENTAL GT W12 5/11

  Η Bentley Continental GT είναι δύο αυτοκίνητα σε ένα

  Πιο πολυτελή από τις περισσότερες λιμουζίνες και γρηγορότερα από πολλά σπορ αυτοκίνητα: λίγα αυτοκίνητα υπάρχουν, που είναι τόσο αντίθετα όσο η Bentley Continental GT. Αυτό, όμως είναι κάτι, που έχει το κόστος του, και όχι μόνο στην τιμή.

 • ASTON MARTIN DBS 59 5/11

  Aston Martin DBS 59: Ειδική έκδοση για την επέτειο ενός θριάμβου στο Le Mans

  Η νίκη στις 24 ώρες του Le Mans το 1959 ήταν ένας από τους μεγαλύτερους θριάμβους της Aston Martin στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 2019 αυτή η μεγάλη νίκη θα κλείσει τα 60 χρόνια της. Με αφορμή αυτό το γεγονός η Aston Martin παρουσιάζει φέτος μια ειδική έκδοση της DBS Supeleggera...

 • LEXUS ES 2/11

  H Lexus έκανε μια τριετία για να εξελίξει τα τέλεια καθίσματα του ES

  Τα καθίσματα των αυτοκινήτων έχουν τα δικά τους μυστικά και η Lexus τα χρησιμοποίησε όλα σε αυτά του νέου ES.

 • 2019 VW GOLF VIII 2/11

  VW Golf: Έτσι θα είναι η επόμενη γενιά του

  Με την αλλαγή της γενιάς του το 2019 το νέο Golf θα διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από το προκάτοχο μοντέλο. Τεχνολογικά, το νέο Golf εξελίσσεται έτσι ώστε να γίνει το Passat της μικρομεσαίας κατηγορίας. Τι σχεδιάζει η VW για την 8η γενιά του Golf;

 • FORD BRONCO ICON BR 4X4 2/11

  Ένας εκτός δρόμου θρύλος αναγεννιέται και έχει μοντέρνα τεχνολογία!

  Πολύ πριν έρθει σε εμάς το… κύμα των SUV, υπήρχε ήδη το Bronco, ένας cool τετρακίνητος εργάτης από τη δεκαετία του 1960, ο οποίος πήρε ξανά ζωή ως Icon BR 4x4.

 • (2035) DS X E-TENSE 1/11

  DS X E-Tense: Ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με 1.360 PS

  Η premium εταιρεία της Citroen, η DS, κοιτάζει προς το μέλλον με το DS X E-Tense. Το ριζοσπαστικό concept car θέλει να κάνει το μέλλον... παρόν, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2035: αυτόνομα, γρήγορα και πολυτελώς.

 • ΝΕΟ RANGE ROVER VELAR SVR 31/10

  Range Rover Velar SVR: V8 ισχύς για το coupe SUV

  Η Land Rover εισήλθε με το Velar στην κατηγορία των coupe SUV. Οι Βρετανοί ήδη επεξεργάζονται μια ισχυρή έκδοση του μοντέλου τους.

 • HONDA OPEN AIR VEHICLE 31/10

  H Honda παρουσιάζει στη SEMA ένα buggy

  Το Honda Open Air Vehicle βασίζεται στο pickup Ridgeline που είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και έχει και στοιχεία του ATV Pioneer 1000.