Mε όλα της τα νέα «όπλα» η Nissan στη Γενεύη


Με νέα μοντέλα, καινοτόμες τεχνολογίες και εκπληκτικές επιδόσεις. 

  • 26/2/2014

Δυναμική παρουσία θα έχει η Νissan στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (6-16/3), όπου θα παρουσιάσει τα νέα Qashqai και X-Trail, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό e-NV200, το επαναστατικό πρωτότυπο BladeGlider, αλλά και το GT-R της έκδοσης Nismo.

Νέο Qashqai

Το νέο Qashqai, δικαίως θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην 84η Έκθεση της Γενεύης, καθώς με το ολόφρεσκο αυτό μοντέλο, η Nissan γιορτάζει ένα από τα πιο επιτυχημένα λανσαρίσματα στην ιστορία της. Εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη σχεδίαση των  crossover, το μοντέλο δεύτερης γενιάς έχει προσελκύσει ένα άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον, τόσο  από αυτοκινητιστές, όσο και από το σύνολο του ειδικού Τύπου, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την παραγωγή του νέου μοντέλου να είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη, το νέο Qashqai, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ηγετική του θέση στην κατηγορία των crossover, έχοντας στην φαρέτρα του, αφενός πολυάριθμες τεχνολογίες που είναι πρωτοποριακές για την κατηγορία, αφετέρου μια πλειάδα καινοτόμων και πρακτικών λειτουργιών που προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται το Nissan Safety Shield που αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα προστασίας του αυτοκινήτου και των επιβατών στην αγορά, αλλά και το τελευταίας γενιάς σύστημα NissanConnect που συνεργάζεται πλήρως με τα smartphones και τις εφαρμογές που τα συνοδεύουν.

Νέο X-Trail

Αποτελώντας το ιδανικό συμπλήρωμα στη γκάμα των crossover της Nissan , το νέο X-Trail συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες 4x4 με μια σειρά από σχεδιαστικές και μηχανολογικές καινοτομίες που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της Nissan για την κατηγορία. Το νέο μοντέλο εισάγει επίσης μια σειρά από νέες τεχνολογίες, όπως προβολείς bi-LED, το σύστημα Nissan Safety Shield, καθώς  και ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, το NissanConnect τρίτης γενιάς.

Το νέο X-Trail προσφέρει επίσης σημαντικά βελτιωμένη πρακτικότητα, καθώς τόσο η συρόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων, αλλά  και η πλήρως ολοκληρωμένη τρίτη σειρά καθισμάτων με μεγάλη επάρκεια χώρου για τα πόδια και το κεφάλι των επιβατών, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Ως αποτέλεσμα αυτού του επανασχεδιασμού, το νέο X-Trail αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και στιβαρά SUV crossover, που έχει να επιδείξει σήμερα η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

e-NV200

Με την παραγωγή του e-NV200, η Nissan συνεχίζει την κυρίαρχη πορεία της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις βιώσιμης μετακίνησης και στις επαγγελματικές μεταφορές. Το e-NV200, συνδυάζει  την πρωτοφανή φινέτσα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας. Συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία της τεχνολογίας από τα δύο πολυβραβευμένα  οχήματα - Nissan LEAF και Nissan NV200, το e-NV200 είναι έτοιμο να αλλάξει το πρόσωπο της μετακίνησης στην  πόλη, κινούμενο από ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης, που προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία του μεταφορική ικανότητα. Το e-NV200, είναι ένα πρακτικό και  ευέλικτο όχημα ικανό να μεταφέρει και επιβάτες είτε στην πολυτελή του έκδοση EVALIA, ή και στην απλούστερη Combi, αλλά και φορτία, αθόρυβα και χωρίς καυσαέρια.

GT-R Nismo

Με DNA βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα  της θρυλικής,  παγκόσμιας αγωνιστικής ομάδας της Nismo, το απόλυτο αυτό GT-R, κάνει το ντεμπούτο του επί Ευρωπαϊκού εδάφους, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Είναι ένα μοντέλο με αγωνιστικό χαρακτήρα, που συνδυάζει  τις εργοστασιακές επιδόσεις ενός supercar με μια επαναστατικά βελτιωμένη αεροδυναμική, προσφέροντας  στον τυχερό οδηγό του, εκπληκτική απόδοση.

Η καρδιά του GT-R Nismo είναι ο γνώριμος κινητήρας V6 των 3,8 λίτρων, που όμως τώρα έχει αποκτήσει τα οφέλη από το απόσταγμα της αγωνιστικής τεχνογνωσίας της Nismo, ήτοι αυξημένη ισχύ που φθάνει τα 600PS (441kw) και ροπή που αγγίζει το ασύλληπτο μέγεθος των 652 Nm. Το αγωνιστικό μηχανικό σύνολο συμπληρώνεται από νέους, υψηλής ροής και μεγάλης χωρητικότητας υπερσυμπιεστές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και στα αγωνιστικά GT3, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο στο έπακρο την αναπνοή του μοτέρ, ενώ ο βελτιστοποιημένος ατομικός έλεγχος χρονισμού της ανάφλεξης για κάθε κύλινδρο, καθώς και οι αναβαθμισμένες αντλίες καυσίμου, προσφέρουν ιδανικό μείγμα καύσης και συμπίεσης.

Nissan BladeGlider Concept

Ένα τολμηρής σχεδίασης πρωτότυπο, που ακούει στο όνομα BladeGlider, θα εκτίθεται στον εκθεσιακό χώρο της Nissan στη Γενεύη, προσφέροντας μια διαφορετική οπτική για το σχεδιασμό των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Εμπνευσμένο από το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό, μηδενικών εκπομπών ρύπων, ZEOD RC της Nissan, το BladeGlider προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες του.