Mercedes GLC Coupe 2016: Coupe και SUV! (VIDEO)


Πιο δυναμική και εντυπωσιακή η νέα GLC Coupe εμπλουτίζει τη γκάμα της Mercedes μέ ένα ακόμα SUV με εμφάνιση αλά coupe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 13/4/2016

Με την τάση των crossover αλά… coupe να δείχνει να «φουντώνει» ολοένα και περισσότερο, η Mercedes-Benz ήρθε να προσθέσει στη γκάμα των SUV της κάτω από τη GLE Coupe και τη μικρότερη αδερφή της GLC Coupe. Έρχεται μάλιστα να καθίσει ακριβώς δίπλα από την BMW X4.

Όπως και με τη μεγαλύτερη αδερφή της, το εμπρός μέρος της GLC Coupe είναι αρκετά πιο δυναμικό με την μεγάλη μάσκα να διαθέτει μόνο μία ακτίνα εκατέρωθεν του τριάκτινου αστεριού. Οι μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με την «απλή» GLC εντοπίζονται από την κολόνα A και πίσω με τη γραμμή της οροφής να έχει πιο έντονη κλίση και να είναι κατά 40 mm μεγαλύτερη μέχρι το τελείωμά της. Το τελείωμα αλά coupe δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό πίσω μέρος σε σχέση με την GLC ενώ σε αυτό το σημείο χαρακτηριστικά είναι τα φωτιστικά σώματα LED, η νέα πίσω θύρα που είναι και ηλεκτρική, η δύο απολήξεις της εξάτμισης και η πίσω αεροτομή. Αλλά highlights συμπεριλαμβάνουν το diffuser στον πίσω προφυλακτήρα και οι νέες ζάντες 19 ιντσών.

Το εσωτερικό είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο με αυτό της GLC και το κάθισμα του οδηγού είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκει η οθόνη 7 ιντσών του συστήματος infotainment. Όπως συμβαίνει και με τη GLE Coupe η ορατότητα προς τα πίσω είναι ελαφρώς περιορισμένη και αυτό είναι ο λόγος που η γερμανική εταιρία έχει συμπεριλάβει στα βασικά και την κάμερα οπισθοπορείας.

Στα προαιρετικά τώρα θα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα θερμαινόμενα / κλιματιζόμενα καθίσματα, πακέτο φωτισμού ambient για το εσωτερικό, καλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 8,4 ιντσών, «Head-up display», αερανάρτηση, και πακέτο σπορ εμφάνισης για το εσωτερικό με «flat-bottom» τιμόνι, αλουμινένια πεντάλ και πατάκια με λογότυπο «AMG».

Στους κινητήρες, η βασική έκδοση βενζίνης αρχικά θα είναι η GLC250 με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο των 211 PS , ενώ ο ίδιος κινητήρας στην GLC300 αποδίδει 241 ίππους. Στην GLC43 Coupe, κάτω από το καπό υπάρχει ο biturbo V6 των 3 λίτρων με 362 ίππους και ο συνδυασμός γίνεται με το νέο αυτόματο 9 σχέσεων ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του AMG Performance 4Matic συστήματος τετρακίνησης που δίνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με την εταιρία το κλασικό 0-100 km/h θα πραγματοποιείται σε λιγότερο από 5 s.

Δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος υπάρχει και στην υβριδική GLC 350 e 4MATIC Coupé με τη συνολική ισχύ του συστήματος στην προκειμένη περίπτωση να αγγίζει τους 320 PS. Ο νέος δίλιτρος diesel θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την GLC 220d με 170 ίππους και στην 250d με 204 PS.