NISSAN QASHQAI: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΕΟ CROSSOVER


Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan Qashqai στη χώρα μας.

  • 21/2/2014

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, παρουσία δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan Qashqai στη χώρα μας.

Σχεδιασμένο από την αρχή, το νέο Nissan Qashqai, ξεπερνά τα εσκαμμένα στους τομείς της σχεδίασης και της τεχνολογίας, υιοθετώντας πρωτοποριακή αντίληψη, σε κάθε του πτυχή. Με προηγμένη αεροδυναμική εμφάνιση, εσωτερική σχεδίαση, συστήματα πληροφόρησης και πολυμέσων πέρα από κάθε προσδοκία, το νέο Qashqai αντικατοπτρίζει την αφρόκρεμα της δημιουργικότητας για τη Nissan.

Σύμφωνα με τα στελέχη της  Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, το νέο Nissan Qashqai, είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τις πωλήσεις της εταιρείας, ακολουθώντας αντίστοιχη πορεία με αυτή του προκατόχου του, με  τον θρυλικό «άθλο» των 20.000 πωλήσεων στην Ελλάδα από το 2007. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους κορυφαίους κινητήρες, με τον 1,2 λίτρων της βενζίνης να κλέβει την παράσταση, ως ολόφρεσκος και πρωτοποριακός για την κατηγορία του αυτοκινήτου. Παράλληλα, οι κινητήρες Diesel των 1,5 και 1,6 λίτρων, προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις με ασύγκριτη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου : χαρακτηριστικά, ο νέας γενιάς 1,5 dCi, έρχεται με  εκπομπές CO2 μόλις 99 gr/km και κατ’ επέκταση μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, αλλά και με αύξηση της ροπής του κατά 20Nm. Σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, ο 1.5 dCi θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία  των crossover,  με μικτό κύκλο μόλις 3,8 lt/100 km, προσδίδοντας του μια μέγιστη αυτονομία 1528 χιλιομέτρων!

Στον τομέα της τεχνολογίας, το νέο Nissan Qashqai εκπλήσσει ευχάριστα με συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποστήριξης που προσφέρουν εξαιρετική αξία, τόσο στον οδηγό του όσο και στους συνεπιβάτες του. Συγκεκριμένα, το Nissan Safety Shield, αποτελείται από ένα πακέτο λειτουργιών που περιλαμβάνει :

- Σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Front Collision Avoidance)
- Υποστήριξη προσοχής του οδηγού (Driver Attention Support)
- Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
- Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning)
- Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
- Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection)
- Υποβοήθηση Υψηλής Δέσμης Προβολέων (High Beam Assist)
- Σύστημα Έλεγχου Πλαισίου (Chassis Control)
- Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (Intelligent Park Assist)

Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο Qashqai διατίθεται και με το σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4x4-i. Σε ότι αφορά στο σύστημα μετάδοσης, το νέο Qashqai εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες εκδόσεις με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο Xtronic (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, CVT).

Στο εσωτερικό του νέου Qashqai, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, τόσο από πλευράς  ποιότητας των υλικών, όσο και στον σχεδιασμό, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μια αξεπέραστη αίγλη στο αυτοκίνητο. Κατά το στάδιο του σχεδιασμού, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές από την ιατρική επιστήμη, καθώς και από τη NASA για την ανάλυση της πίεσης και της ροής του αίματος,  στο κάτω μέρος της πλάτης των καθήμενων επιβατών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία εξαιρετικά προηγμένων καθισμάτων που προσφέρουν  ειδική υποστήριξη χάρη στα επιπλέον μαξιλάρια στις περιοχές της  λεκάνης, της οσφυϊκής χώρας και της πλάτης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο άνεση σε μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, παρέχοντας μεγαλύτερο χώρο τόσο για τους επιβάτες του, αλλά και για τις αποσκευές τους,  υποβοηθούμενο  από ένα μεταβλητό σύστημα δαπέδου, το νέο Qashqai πραγματικά  εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία του.

Τo νέο Nissan Qashqai, έρχεται για να κατακτήσει τις καρδιές των υποψήφιων αγοραστών σε μια άκρως δελεαστική τιμή, που ξεκινά από τις 17.150 €, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115 PS), συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της κρατικής απόσυρσης, από 19.710 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi (110 PS και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), ενώ η τιμή για την έκδοση με τον κινητήρα diesel 1.6 dCi (130 PS) ξεκινά από 22.110 €,  αντίστοιχα.

Περισσότερα για το νέο Nissan Qashqai: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ