SKODA OCTAVIA SCOUT: ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Η νέα Skoda Octavia Scout θα κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές Μαρτίου του 2014 στην Έκθεση της Γενεύης.

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 11/2/2014

Η Skoda έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες για το ολοκαίνουριο crossover της που βασίζεται στην Combi (S/W δηλαδή) έκδοση της νέας Octavia. Η νέα Skoda Octavia Scout θα κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές Μαρτίου του 2014 στην Έκθεση της Γενεύης.

Ο κατασκευαστής από την Τσεχία λοιπόν επεκτείνει την γκάμα της νέας Octavia με τη γνωστή στη χώρα μας πιο «περιπετειώδη» έκδοση του μεσαίου οικογενειακού του μοντέλου. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος τις δίχρωμες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών και φυσικά τις λεπτομέρειες που το κάνουν να δείχνει πιο... SUV από το απλό Combi. Σε σχέση με με την απλή έκδοση, η απόστοση του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 33 mm γεγονός που το κάνει πιο ικανό στις off-road μετακινήσεις.

Σε αυτό το σημείο συμβάλει εξαιρετικά και η νέα μόνιμη τετρακίνηση με συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία η πρόσφυση της νέας Octavia Scout σε σχέση με το παρελθόν έχει αυξηθεί κατά 25%, ενώ πολύ καλύτερες είναι οι ικανότητες του οχήματος τόσο κατά την εκκίνηση όσο και κατά την ανάβαση επιφανειών με μεγάλη κλίση σε off-road χρήση. Στις εκτός δρόμου ικανότητες της νέας Octavia Scout συμβάλουν και οι καλύτερες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Η Skoda δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τα πλήρη τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα διατίθεται με δύο diesel κινητήρες και έναν βενζίνης. Σύμφωνα με την εταιρεία τα μηχανικά σύνολα θα είναι κατά 20 % πιο οικονομικά σε σχέση με το παρελθόν. Περισσότερα θα γνωρίζουμε τον επόμενο μήνα στη Γενεύη.