Τo Vandal One παραπέμπει σε μονοθέσιο της F1


Με αναλογία κιλών ανά ίππο στο 0,98 το Vandal One τους έως και 560 ίππους υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις.

  • 19/2/2019

Συνήθως οι εταιρείες όταν εξελίσσουν ένα καινούργιο μοντέλο επιδιώκουν, για ευνόητους λόγους, τη δημοσιότητα. Η Vandal Cars από τις ΗΠΑ έκανε ακριβώς το αντίθετο προκειμένου να εξελίξει ανεμπόδιστη και ανεπηρέαστη το Vandal One. To πρώτο της μοντέλο, που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είναι από αυτά που θέλουν να εξασφαλίζουν στον οδηγό τους, έτσι και αλλιώς θέση μόνο για έναν έχει, ανάλογη ενός μονοθεσίου της Formula 1.

Πρόκειται δηλαδή για ένα αμερικανικό Ariel, Radical, ΚΤΜ, Vuhl ή BCA, ενώ σε σχέση με αυτά έχει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις -μήκος 4,30 m, πλάτος 1,85 m και μεταξόνιο 2,70 m- με αποτέλεσμα να μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και από ποιο σωματώδεις. Με ύψος ως 1,83 m και βάρος μέχρι και 127 kg, όπως λέει η εταιρεία.

Το πλαίσιο από ανθρακόνημα είναι κατασκευασμένο από την ιταλική HP Composites που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αγωνιστικών εξαρτημάτων από ανθρακονήματα, κάτι που ισχύει και για τα στοιχεία του αμαξώματος που επιπρόσθετα αντικαθίστανται εύκολα.

Ο κινητήρας του Vandal One είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc του Honda Civic Type R που εδώ αποδίδει 340 PS στη στάνταρ εκδοχή του. Στην R Engine Package η απόδοση, μετά από σημαντικές επεμβάσεις στον κινητήρα, μεταξύ αυτών καινούργιος υπερσυμπιεστής, άλλες βαλβίδες και πιο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού, η απόδοση αυτή φτάνει αρχικά τους 480 ίππους και αν η κεντρική μονάδα ελέγχου το αξιολογήσει θετικά μέχρι και τους 560.

Οι τιμές του Vandal One, που θα παρουσιαστεί επίσημα το Απρίλιο, θα ξεκινούν από τις περίπου 106.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις 168.000 ευρώ.