Volvo V40 & XC40: Οι πρώτες εικόνες!


Η Volvo αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες teaser για το premium μικρομεσαίο V40 και το μικρο SUV XC40.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 16/5/2016

Η σουηδική επίθεση στις premium κατηγορίες ξεκίνησε από τα νέα XC90 και S90 και V90. Έρχεται και η ώρα για τους αντιπάλους του νέου Audi A3 και Mercedes-Benz GLA.

Πρώτες εικόνες αποκαλύφθηκαν στο «Snapchat» και η πλήρης αποκάλυψη των ολοκαίνουριων V40 και XC40 θα γίνει στα αρχηγεία της εταιρίας στο Gothenburg της Σουηδίας στις 18 Μαίου. Παρότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφόρηση, πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποκάλυψη των δύο νέων πρωτότυπων μοντέλων θα αφορά σε αυτά τα δύο που σας προαναφέραμε.

Η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Volvo, όπως την είδαμε μέσα από τα νέα XC90 και S90, είχαν πολύ θετικό αντίκτυπο στο κοινό και είναι φυσικό από ό,τι βλέπουμε στις πρώτες φωτογραφίες τα βασικά της στοιχεία να περάσουν και στις νέες premium μικρομεσαίες υλοποιήσεις της εταιρίας. Το χαρακτηριστικό «σφυρί του Thor» αποτυπώνεται όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις νέες δημιουργίες της Volvo και φυσικά στα LED εμπρός φωτιστικά σώματα. Με «καθαρές» σχεδιαστικές γραμμές και χωρίς πολλές... φλυαρίες, το εμπρός μέρος του νέου πρωτότυπου δείχνει αρκετά ξεχωριστό και σύγχρονο.

Τα νέα premium μικρομεσαία θα είναι βασισμένα στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), η οποία είναι κατασκευασμένη με υψηλά στάνταρτ και αντικατοπτρίζει πλήρως τις απαιτήσεις της κατηγορίας, ενώ έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη «μαμά» Geely.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι γκάμα των κινητήρων θα διαθέτει 3κύλινδρα και 4κύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα αρχικά. Αργότερα θα υπάρξουν και εκδόσεις plug-in hybrid αλλά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Με την αγορά των compact SUV να... ανθίζει πραγματικά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι απίθανο να κυκλοφορήσει πρώτο το XC40 μέσα στο 2017 με το V40 να ακολουθεί και να επανέρχεται και το S40 αργότερα ως άμεσος αντίπαλος του Audi A3 Sedan.