VW Polo 1.4 TDI 75 PS: Αυτονομία 1.200 km!


Από 13.380 ξεκινάνε οι τιμές για το νέο Polo 1.4 TDI και η μέση κατανάλωσή του είναι μόλις στα 3,8 l/100 km!

  • 13/5/2016

To Polo δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα πόλης επί σειράς δεκαετιών! Από το 1975 που παρουσιάστηκε έχουν περάσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από τη γραμμή παραγωγής, ενώ μετά από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες έχει εξελιχθεί από ένα entry-level μοντέλο, σε ένα υψηλής ποιότητας, καινοτόμο, αλλά προσιτό supermini.

Η τεχνολογική αρτιότητα, η ασφάλεια αλλά και το οδικά του χαρακτηριστικά είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, στα οποία έρχεται να προστεθεί και ο «πράσινος» χαρακτήρας και η εξαιρετική οικονομία καυσίμου που προσφέρει ο νέος κινητήρας diesel των 1,4 λίτρων με απόδοση 75 ίππων.  

Με ποιοτικότερη αίσθηση εντός και εκτός και πιο σπορ σχεδιάση, το νέο μοντέλο διαθέτει την ολοκαίνουρια γκάμα κινητήρων που απαντάει στις αυστηρές προδιαγραφές Euro 6. Ο νέος 1.4lt TDI 75 PS ανήκει στην νέα σειρά κινητήρων (ΕΑ288) και διαθέτει 3 κυλίνδρους με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, και τεχνολογία άμεσου ψεκασμού με Turbo. καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και εκπέμπει μόλις 99 g/km CO2. Με το ρεζερβουάρ να φτάνει στα 45 λίτρα πετρελαίου, το εύρος της αυτονομίας του μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 1.200 χιλιόμετρα!

Σημαντικό στοιχείο όμως αποτελεί και το γεγονός ότι η μέγιστη ροπή του νέου 1.4 TDI αγγίζει τα 210 Nm μόλις από τις 1.500 rpm (από τις καλύτερες στην κατηγορίας του), γεγονός που συμβάλει θετικότατα στις πολύ καλές επιδόσεις του μοντέλου συγκριτικά με την κατηγορία του, οι οποίες είναι μάλιστα αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με το παρελθόν.

Εξοπλισμός

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης (που βελτιώνει σημαντικά τα χαρακτηριστικά του), καθώς και το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων (Multi-Collision Brake).

Στον κατάλογο του εξοπλισμού του συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Εμπρός μετωπικοί αερόσακοι και πλευρικοί αερόσακοι νέου τύπου κεφαλής/θώρακα, ESP - ASR – MSR, Hill Hold Assist, Ένδειξη χαμηλής πίεσης ελαστικών, Ηλεκτρικά παράθυρα, Προβολείς ομίχλης εμπρός με στατικό φωτισμό στροφής, Climatic - Ημιαυτόματος κλιματισμός, Ηχοσύστημα με οθόνη αφής 5 ιντσών, κ.α.

Όσο για τις τιμές; Αυτές ξεκινάνε από τα 13.380 για το 3θυρο 1.4 TDI 75 PS (με όφελος απόσυρσης) και από τα 13.795 για το 5θυρο, γεγονός που το καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικό!