Aero B: Ηλεκτρικό sedan από τη Volkswagen!


Η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει ότι η επόμενη γενιά Passat θα βγει μόνο σε station wagon και ήδη φαίνεται να ετοιμάζει πλήρως το πρώτο ηλεκτρικό της sedan.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 8/10/2021

Η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει ότι η επόμενη γενιά Passat θα βγει μόνο σε station wagon όταν έρθει η ώρα για να παρουσιαστεί η επόμενη γενιά.

Και παράλληλα εφόσον στην VW έχουν ανακοινώσει με κάθε τρόπο ότι θα στραφούν πλήρως προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γιατί να μην φτιάξουν ένα… ηλεκτρικό Passat και να το ονομάσουν αλλιώς.

Εμείς καταγράψαμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο για το νέο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen που θα μπορούσε να ονομάζεται Aero B ή απλά να είναι ένα άλλο μοντέλο της «ηλεκτρικής» γκάμας ID. Ορισμένες πηγές δε, λένε ότι θα ονομάζεται ID.6, αλλά αυτό το όνομα έχει ήδη ληφθεί από ένα μεγαλύτερο crossover που κατασκευάστηκε για την αγορά της Κίνας.

Το Aero B sedan έχει εμπνευστεί από το πρωτότυπο ID. Space Vizzion που αποκαλύφθηκε στο LA Auto Show το 2019. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε τότε ήταν ένα station wagon, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι μετά το Aero B sedan θα ακολουθήσει αργότερα πιθανότατα μια έκδοση station wagon.

Όπως όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα VW προς το παρόν, το Aero B sedan αναμένεται να πατήσει στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen και θα είναι διαθέσιμο με κίνηση πίσω και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες. Μια πιο σπορ έκδοση GTX θα ακολουθήσει πιθανότατα στο μέλλον.

Περιμένουμε ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι αρκετά κοντά στο πρωτότυπο, αφού φύγει το πολύ καμουφλάζ που υπάρχει στις στιλιστικές λεπτομέρειες όπως στην μάσκα, τον μπροστινό προφυλακτήρα και τα αυτοκόλλητα που κρύβουν την πραγματική εμφάνιση των φώτων.

Το ντεμπούτο του Aero B sedan έχει οριστεί για το 2023, αλλά το θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και νωρίτερα στα τέλη του 2022.