Αυτό είναι το πρώτο Audi A3 Allroad - Πότε έρχεται


Αυτό που έλειπε από τη γκάμα του Audi A3 ήταν μία Allroad έκδοση και τώρα φαίνεται να είναι σχεδόν έτοιμη, αφού η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να καλύψει αυτό το κενό.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 15/11/2021

Ήταν απλώς θέμα χρόνου να δούμε το Audi A3 σε μια πιο ψηλή έκδοση που θα έρθει για να καλύψει το κενό ανάμεσα στο A1 Citycarver και τις εκδόσεις Allroad των A4 Avant και A6 Avant.

Αυτές οι σχεδόν crossover Allroad εκδόσεις με υψηλότερη απόσταση από το έδαφος γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς δίνουν στους αγοραστές την ζητούμενη «εκτός δρόμου εμφάνιση» χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν ένα SUV. Οι Allroad εκδόσεις άλλωστε ήταν πάντα στο μενού των μοντέλων της Audi και σε αυτή την περίπτωση, το A3 Allroad ταιριάζει τέλεια στο κενό μεταξύ του κανονικού A3 και του Q3.

Η συνταγή είναι απλή και πετυχημένη. Προσθέστε λίγο όγκο στα φτερά, αλλάξτε τη σχεδίαση των προφυλακτήρων και των πλαϊνών μαρσπιέ, αλλάξτε ελαφρώς τη σχεδίαση της μάσκας, κάντε τις ράγες οροφής διαθέσιμες στον στάνταρ εξοπλισμό και σηκώστε μερικά εκατοστά την ανάρτηση και το Audi A3 Allroad είναι έτοιμο.

Αυτό που μπορούμε να δούμε από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες είναι ότι αυτό το πρωτότυπο που δοκιμάζεται είναι η plug-in υβριδική έκδοση PHEV (με θύρα φορτιστή στο αριστερό μπροστινό φτερό) και αυτό δείχνει ίσως ότι το A3 Allroad θα βγαίνει και χωρίς σύστημα τετρακίνησης. Είναι σίγουρο όμως ότι θα το δούμε και σε εκδόσεις με το διάσημο σύστημα τετρακίνησης quattro.

Το νέο μέλος της οικογένειας A3, το Allroad το περιμένουμε μέσα στο 2022.