Έρχεται η νέα BMW M2 CS, με πιο «άγρια» εμφάνιση και περισσότερους από 520 PS (photos)


Η γερμανική φίρμα ετοιμάζει την πιο ισχυρή εκδοχή της M2, που δεν αποκλείεται να είναι και το τελευταίο θερμικό «υπερόπλο» του βραχίονα επιδόσεων.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 9/8/2023

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η BMW παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της M2, οι «πιστοί» του βραχίονα επιδόσεων της γερμανικής φίρμας περίμεναν και τις ακόμα πιο ισχυρές εκδόσεις της.

Η επόμενη, ακόμα πιο «καυτή» M2, είναι στα σκαριά. Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο της M2 CS να δοκιμάζεται και μας προμήθευσαν με τις σχετικές φωτογραφίες. Δεν αποκλείεται να είναι ένα από τα τελευταία μη ηλεκτρικά μοντέλα M, καθώς υπάρχουν φήμες ότι η επόμενη γενιά των M3 και M4 θα είναι ηλεκτρική.

Η «παραδοσιακά» πιο ισχυρή έκδοση CS έχει και σχεδιαστικές διαφορές σε σχέση με τη βασική M2. Η απόσταση από το έδαφος είναι μικρότερη, οι τροχοί είναι φαρδύτεροι ενώ και οι εμπρός εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα δίνουν μια ακόμα πιο «άγρια» εμφάνιση. Αυτήν «υποστηρίζει» και το πίσω spoiler.

Αναμένεται να υπάρχουν και άλλες διαφοροποιήσεις, αλλά το καμουφλάζ που διαθέτει το πρωτότυπο κάνει σωστά τη δουλειά του και τις κρύβει από τα «αδιάκριτα» βλέμματα. Αντίθετα, δεν περιμένουμε ιδιαίτερες αλλαγές στο εσωτερικό, με την ενιαία κυρτή οθόνη και την τελευταία έκδοση του iDrive.

Σε μια τέτοια έκδοση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται κάτω από το καπό και αναμένεται μια πιο ισχυρή M2 σε σχέση με τη βασική, η οποία εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 L που αποδίδει 460 PS και 550 Nm. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχύς δεν αποκλείεται να υπερβεί τους 500 PS, φτάνοντας ακόμα και τους 527 PS.

Οι επιδόσεις θα είναι βελτιωμένες και σε αυτό θα συμβάλει και το (παραδοσιακά) μικρότερο βάρος της CS σε σχέση με τη βασική έκδοση, καθώς περιμένουμε να διαθέτει αρκετά στοιχεία κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το ντεμπούτο της νέας BMW M2 CS αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2024.