Η BMW M8 CSL είναι στα σκαριά!


Είναι σχεδόν επίσημο ότι η BMW ετοιμάζει την πανίσχυρη M8 CSL που βλέπουμε εδώ με ελάχιστο καμουφλάζ για να γιορτάσει τα 50στά γενέθλια του τμήματος Μ.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 25/8/2021

Μόλις πέρσι εντοπίσαμε ένα πρωτότυπο δοκιμών της BMW όπου για πρώτη φορά μας έκανε να υποψιαστούμε ότι είναι ένα δοκιμαστικό σασί με τον κινητήρα στο κέντρο λόγω της απουσίας των πίσω πλευρικών παραθύρων που αντικαταστάθηκαν από εισαγωγές αέρα.

Αυτό το πρωτότυπο ήταν τότε καλυμμένο τόσο μπροστά, όσο και πίσω, με αρκετή ποσότητα καμουφλάζ, αφήνοντας ελάχιστα σε κοινή θέα.

Τώρα το μοντέλο που εμφανίστηκε να δοκιμάζεται ξανά στο Nürburgring έχει πολύ λιγότερο καμουφλάζ, δίνοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την εμφάνιση του.

Μπορούμε πλέον να δούμε τη νέα μάσκα με τις κόκκινες πινελιές και τον τρισδιάστατο σχεδιασμό και φωτισμό, ένα βαθύτερο σπόιλερ, έναν νέο σχεδιασμένο προφυλακτήρα και μία μεγάλη πίσω αεροτομή. Υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό φως τοποθετημένο στον διαχύτη πίσω μεταξύ των τετραπλών απολήξεων της εξάτμισης. Νέες είναι επίσης οι έξοδοι αέρα στο καπό του κινητήρα και τα κόκκινα φώτα ημέρας LED στα εμπρός φώτα.

Οι κόκκινες πινελιές δεν τελειώνουν εκεί, αφού βρίσκονται επίσης στις εξόδους αέρα στα μπροστινά φτερά και μπορούμε να δούμε επίσης ότι τα πίσω φώτα είναι πιο σκούρα από το συνηθισμένο.

Υπάρχει ακόμα βέβαια κάποιο καμουφλάζ γύρω από τους σωλήνες εξάτμισης που κρύβει το σχέδιο του διαχύτη.

Η εκτενής χρήση ελαφρού γυαλιού, η αφαίρεση του πίσω καθίσματος και άλλα ελαφριά υλικά είναι αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν το M8 CSL ελαφρύτερο έως και 100 κιλά σε σύγκριση με ένα «κανονικό» M8.

Οι φήμες λένε ότι αυτή είναι η M8 CSL που θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το 2022 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του τμήματος Μ.