Η Mercedes AMG S63 είναι σχεδόν έτοιμη!


Η plug-in υβριδική και πανίσχυρη Mercedes AMG S63e δέχεται τις τροποποιήσεις της AMG και είναι σχεδόν έτοιμη να περάσει στην παραγωγή.  

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 22/10/2021

Ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα με μια πρώτη προβολή της νέας Mercedes-AMG GLC63, και όπως φαίνεται η Mercedes-AMG βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό, αφού ετοιμάζει πολλές «καυτές» εκδόσεις των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

Άλλο ένα μοντέλο που έχουμε δει σε αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες και σύντομα θα είναι απόλυτα έτοιμο για το ντεμπούτο του είναι η AMG S63e ή αλλιώς E Performance.

Η έκδοση AMG δεν θα είναι απλώς μια «καυτή» έκδοση της S-Class αυτή τη φορά, αλλά θα… σκέφτεται περισσότερο το περιβάλλον. Αυτή η S63 δεν είναι παρά ένα plug-in υβριδικό μοντέλο με τη θύρα φόρτισης να βρίσκεται στο αριστερό πίσω φτερό.

Ο twin-turbo V8 σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα λέγεται ότι θα αποδίδει μόλις 700 ίππους στο S63e όταν βγει στην αγορά στα τέλη του 2021. Προς το παρόν δεν είμαστε σίγουροι αν το όνομα θα είναι απλά S63e ή E Performance. Μπορεί η Mercedes να κρατήσει το λογότυπο E Performance για μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, όπως έχουμε δει και στην τετράθυρη AMG GT 63 S E Performance όπου ο κινητήρας παράγει 831 ίππους.

Κατά τα λοιπά, ακολουθεί την κλασική συνταγή για τις εκδόσεις AMG με χαμηλότερη και πιο σκληρή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και μεγάλους και φαρδύτερους τροχούς και σύστημα τετραπλής εξάτμισης. Φυσικά, θα υπάρξουν και πρόσθετες ορατές αλλαγές όπως η μάσκα Panamericana, ένας πιο σπορ και πιο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας και ένας διαχύτης μεταξύ των απολήξεων της εξάτμισης δίνοντας στην AMG S-Class μία δική της ξεχωριστή παρουσία.