Η μυστική εξέλιξη της Porsche Boxster Spyder RS!


Η Porsche έχει στα σκαριά την πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Boxster και θα την βαφτίσει Spyder RS.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 24/5/2022

Οι συνεργάτες φωτογράφοι μας έχουν κατασκοπεύσει ένα από τα μυστικά της Porsche. Ο λόγος για την ανοιχτή και πιο σκληροπυρηνική Boxster Spyder RS.

Η κορυφαία και ισχυρότερη έκδοση της Boxster Spyder θα αποκτήσει την ίδια κινητήρια μονάδα με την GT3, δηλαδή τον ατμοσφαιρικό επίπεδο 6κύλινδρο, ο οποίος θα προσφέρει περίπου 500 άλογα, ισχύ που μπορούμε να βρούμε και στην Cayman GT4 RS.

Για να είναι δυνατή η σωστή φυσική αναπνοή του flat six, η Porsche έχει τροποποιήσει την μαλακή υφασμάτινη οροφή και προστέθηκαν μερικές επιπλέον εισαγωγές αέρα.

Στο δοκιμαστικό πρωτότυπο μπορούμε επίσης να δούμε τους τροχούς με το κεντρικό μπουλόνι, αλλά λείπει μεγάλο μέρος από το αεροδυναμικό πακέτο της Cayman GT4 RS. Ίσως η Porsche φυλάει ένα τμήμα από αυτό το αεροδυναμικό πακέτο για να προστεθεί αργότερα, ίσως και όχι, θέλοντας να κρατήσει τη Spyder πιο διακριτική και ήπια σε εμφάνιση.

Αλλά σε κάθε περίπτωση η Boxster Spyder RS θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στην οικογένεια RS όταν θα γίνει το ντεμπούτο της το 2023.