Η πρώτη υβριδική Porsche 911 είναι γεγονός!


Η Porsche θέλει να φέρει για πρώτη φορά την υβριδική τεχνολογία στα σωθικά της 911 και θα το κάνει φυσικά με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 18/3/2022

Η αναβαθμισμένη Porsche 911 της γενιάς 992 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023 και όλα δείχνουν πως στο μενού θα υπάρχει και μία υβριδική επιλογή. Η Porscheάλλωστε, φλερτάρει με την υβριδική τεχνολογία εδώ και χρόνια σε διαφορετικά πρωτότυπα της Porsche 911. Την έχουμε δει στο αμάξωμα της Turbo και, τώρα μερικά πρωτότυπα εμφανίζονται να εκμεταλλεύονται το υπερβολικό κρύο των δρόμων κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Τα πρωτότυπα της Porsche 911 Hybrid του 2023 επανεμφανίζονται αυτή τη φορά σε χειμερινές δοκιμές στη βόρεια Σουηδία. Οι νέες κατασκοπικές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν δύο δοκιμαστικά οχήματα της Porsche να πραγματοποιούν δοκιμές, δείχνοντας μας και τα βασικά στοιχεία του επανασχεδιασμού στο εμβληματικό μοντέλο της Porsche.

Η ανανεωμένη 911 παρουσιάζει πρακτικά τις ίδιες αισθητικές αλλαγές με την υπόλοιπη γκάμα, με έναν νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και νέο ενεργό σύστημα αεροδυναμικής στο εσωτερικό, αλλά και τις πίσω εξατμίσεις που είναι τοποθετημένες στο κέντρο. Αυτή τη φορά, η Porsche έχει καλύψει και τις γρίλιες κάτω από το πίσω παράθυρο, οπότε μάλλον θα υπάρξει κάποια αλλαγή και σε αυτόν τον τομέα.

Οι υβριδικές 911/992 θα έρθουν σε δύο επιλογές χαμηλών εκπομπών ρύπων. Και τα δύο θα είναι υβριδικά (HEV), αφού ο ίδιος ο Oliver Blume, Επικεφαλής της εταιρείας, έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα είναι plug-in υβριδικό. Η Porsche έχει ήδη ερευνήσει αυτήν την τεχνολογία πριν από μερικά χρόνια, αλλά ήταν σαφές ότι δεν ταίριαζε στα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του μοντέλου, με σημαντικό επιπλέον βάρος.

Όπως έχει δηλώσει η Porsche, η υβριδική τεχνολογία που θα δούμε στην 911 θα είναι εξέλιξη της τεχνολογίας από το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτοκίνητα όπως η 919 Hybrid. Η Porsche είπε ότι θέλει να επικεντρωθεί στην απόδοση και όχι την οικονομία καυσίμου, αλλά αν μας ρωτούσατε θα λέγαμε ότι πιθανότατα να συνδυάσουν και τα δύο. Στην ουσία, αυτό που περιμένουμε είναι οι μηχανικοί της Porsche να παντρέψουν τον 6κύλινδρο boxer κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και απόδοση που θα ξεπερνά τους 700 ίππους.  

Η γκάμα της ανανεωμένης Porsche 911 θα φτάσει στα μέσα του 2023 και το υβριδικό αναμένεται επίσης να κάνει την εμφάνισή του την ίδια στιγμή.