Η Toyota GR Supra «αγριεύει» ακόμα περισσότερο με την «καυτή» έκδοση GRMN (photos)


Η παραλλαγή «Gazoo Racing Masters of the Nürburgring» εθεάθη να δοκιμάζεται στην «Πράσινη Κόλαση» και εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 22/10/2023

Η Toyota ετοιμάζει μια πιο «καυτή» έκδοση της GR Supra και οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο της GRMN παραλλαγής να δοκιμάζει τις δυνατότητές του στην πίστα του Nurburgring.

Τα αρχικά GRMN παραπέμπουν στο «Gazoo Racing Masters of the Nürburgring» και δεν υπήρχε καλύτερο μέρος από την «Πράσινη Κόλαση» για να ξεδιπλωθούν οι αρετές της.

Το καμουφλάζ που διέθετε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμής ήταν ελάχιστο και επικεντρωμένο σε σημεία που μάλλον ήταν περιττά, καθώς η πίσω πτέρυγα είναι τόσο προβεβλημένη που δεν μπορεί να κρυφτεί ενώ και στο εμπρός τμήμα αυτά που κρύβονται είναι ελάχιστα.

Τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα είναι εμφανή, όπως και το μπροστινό splitter, ενώ στο πλάι γίνεται αντιληπτή η εξαιρετικά μικρή απόσταση από το έδαφος, αποτέλεσμα της διαφορετικής ρύθμισης της ανάρτησης. Οι τροχοί είναι νέοι, πιθανότατα ελαφρύτεροι, ενώ οι κόκκινες δαγκάνες συγκεντρώνουν το βλέμμα και προδίδουν την ύπαρξη ισχυρότερων φρένων.

Σε διάφορα σημεία του αμαξώματος υπάρχουν «επεμβάσεις» με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, ενώ η πίσω πτέρυγα μπορεί να μοιάζει παρόμοια με αυτή της έκδοσης Supra 45th Anniversary Edition, ωστόσο μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει διαφορετικές άκρες και πιο ελαφρούς βραχίονες στήριξης.

Σε τέτοιες εκδόσεις, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κρύβεται κάτω από το καπό και οι πληροφορίες που υπάρχουν συγκλίνουν μόνο στον πάροχο, την BMW και συγκεκριμένα το τμήμα M. Χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, τα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο αφορά τον 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,0 L των BMW M3 και M4, που αποδίδει 480 PS και 550 Nm και συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Ωστόσο, υπάρχουν και αιτιάσεις ότι δεν αποκλείεται τελικά στην «καρδιά» της Toyota GRMN Supra να βρεθεί το 6κύλινδρο twin-turbo κινητήριο σύνολο της BMW M2, που αποδίδει 460 PS και 550 Nm, το οποίο είναι διαθέσιμο είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Για την απάντηση δεν αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την παρουσίαση της Toyota GRMN Supra, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.