Νέο Volkswagen Tiguan: Στο δρόμο του ID.4, με... πινελιά από Golf! (photos)


Μπορεί η επόμενη γενιά ενός αυτοκινήτου να δεχθεί σχεδιαστικές επιδράσεις από… 3 μοντέλα της ίδιας μάρκας; Κι όμως, μπορεί!

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 8/12/2022

Υπάρχει μια νέα γενιά VW Tiguan στα σκαριά. Σας την παρουσιάσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε «καλοκαιρινές» συνθήκες και τώρα ήρθε η σειρά της να δοκιμαστεί στις χιονισμένες επιφάνειες της Σουηδίας.

Το νέο Tiguan θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, αλλά όπως μπορείτε να δείτε, η Volkswagen έχει κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να το κάνει να μοιάζει με την τρέχουσα γενιά, με τη βοήθεια αυτοκόλλητων και καμουφλάζ.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, βλέπετε ότι τα αυτοκόλλητα κάνουν τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τη μάσκα και τα πίσω φώτα να φαίνονται εντελώς διαφορετικά από αυτά που θα δούμε όταν το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του.

Και ναι, μην ξεγελιέστε, αυτοί οι σωλήνες εξάτμισης είναι ψεύτικοι και απλώς κολλημένοι εκεί για να μας παραπλανήσουν. Φαίνεται ότι η VW θέλει να πιστεύουμε ότι εξετάζουμε μια έκδοση eHybrid του τρέχοντος SUV, συγκεκριμένα ένα R-Line με την ψεύτικη τετραπλή εξάτμιση.

Στο μπροστινό μέρος μοιάζει να υπάρχει επίδραση από το Golf! Βλέπουμε πλέον μια κάτω μάσκα που εκτείνεται από τη μία άκρη ως την άλλη. Παρατηρούμε, επίσης, την πιο καμπυλωτή σχεδίαση, που δημιουργεί την αίσθηση ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Κάτι σαν ένα σχεδιαστικό μείγμα ID.4 και Touareg.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει μια σειρά από κινητήρες εσωτερικής καύσης με διάφορους τύπους ηλεκτροκίνησης. Το πιο πιθανό είναι ένα ήπια υβριδικό σύνολο να είναι στη στάνταρ έκδοση και φυσικά θα προσφέρονται και ορισμένες plug-in υβριδικές επιλογές.

Πιθανόν να δούμε και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση αυτή τη φορά, αν και με αυτό τον τρόπο θα μπει αρκετά στα «χωράφια» του ID.4.

Μέσα στο νέο Tiguan μπορούμε να περιμένουμε ένα cockpit εμπνευσμένο από το ID.4, αλλά με μεγαλύτερη κεντρική οθόνη, η οποία θα ενσωματώνει τις περισσότερες λειτουργίες, όπως ο έλεγχος κλιματισμού και τα χειριστήρια δορυφορικής πλοήγησης/ραδιοφώνου.

Το νέο SUV της Volkswagen αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2023, πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο.