Το νέο Volkswagen Tiguan... σε προκαλεί να το «ανακαλύψεις» (photos)


Νέα σχεδίαση του εσωτερικού και αλλαγές στο εξωτερικό για την έξυπνα καμουφλαρισμένη επόμενη γενιά του SUV της Volkswagen.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 24/9/2022

Η Volkswagen ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Tiguan και μια σειρά από νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνει σε γενικές γραμμές το τι πρέπει να περιμένουμε από το νέο SUV, τόσο στην εξωτερική του σχεδίαση, όσο και στο εσωτερικό του.

Η αλήθεια είναι ότι κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι το καμουφλάζ απουσιάζει εντελώς. Κι όμως. Αν πατήσετε πάνω σε αυτές για να τις μεγεθύνετε, θα ανακαλύψετε την έξυπνη επιλογή των ανθρώπων του brand.

Το καμουφλάζ δεν είναι το παραδοσιακό που γνωρίζουμε, αλλά συνίσταται, σχεδόν αποκλειστικά, σε αυτοκόλλητες ταινίες στο εμπρός και πίσω μέρος, οι οποίες κάνουν το πρωτότυπο να φαίνεται σχεδόν ίδιο με την τρέχουσα εκδοχή του μοντέλου που κυκλοφορεί στους δρόμους!

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα πίσω, η μάσκα, ακόμα και οι διπλές εξατμίσεις δεν είναι τίποτε άλλο από ταινίες που έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, που αλλοιώνει την εικόνα που θα δούμε όταν το SUV φτάσει στη γραμμή παραγωγής.

Αυτό ωστόσο που δεν είναι «ψέμα», είναι ότι το καμουφλαρισμένο μοντέλο φαίνεται μεγαλύτερο από το τρέχον, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι η έκδοση με μακρύ μεταξόνιο allspace.

Υπάρχουν νέα σχεδιαστικά στοιχεία στο αμάξωμα, καθώς το νέο μοντέλο δείχνει πιο εκλεπτυσμένο με καθαρές γραμμές και επιθετικές γωνίες. Το crossover έχει επίσης γωνίες στα φτερά και τις πόρτες. Επιπλέον, τα χερούλια των θυρών έχουν τοποθετηθεί πιο χαμηλά από το τρέχον μοντέλο, ενώ ένας σιγαστήρας εξάτμισης έχει τοποθετηθεί κάτω από τον προφυλακτήρα.

Η Volkswagen είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς Tiguan με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αναμένεται ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μοντέλο πριν από τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, η μπροστινή όψη του πρωτοτύπου διαθέτει ευρύτερες εισαγωγές αέρα για την ψύξη του κινητήρα και λευκές ράβδους στην επάνω μάσκα που μιμούνται τις οριζόντιες ράβδους του τρέχοντος μοντέλου.

Σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της καμπίνας θα λάβει η νέα γενιά Volkswagen Tiguan. Το μοντέλο διαθέτει σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής ελεύθερης τοποθέτησης, ενώ στο τρέχον μοντέλο, η οθόνη αφής έχει ενσωματωθεί στην κεντρική κονσόλα. Παίρνει επίσης ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, τον οποίο είναι πιθανό να μοιράζεται με το VW ID.4. Χάρη στη μεγαλύτερη μονάδα αφής, η νέα καμπίνα Tiguan αναμένεται να προσφέρει μια απλοποιημένη διάταξη με ελάχιστα φυσικά κουμπιά.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι δεν θα τερματίσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα ICE στην Ευρώπη μέχρι το 2033-2035. Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Η εταιρεία μπορεί επίσης να εισαγάγει μια plug-in υβριδική έκδοση για τη μείωση των καυσαερίων και την τήρηση των επερχόμενων προτύπων εκπομπών ρύπων Euro 7.

Η νέα γενιά VW Tiguan πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο, ενώ η «άφιξή» του στις αγορές αναμένεται το 2024.