Πόση ισχύ θα έχει η νέα Mercedes-AMG C63;


Οι άνθρωποι της Mercedes-AΜG έχουν αρκετό φόρτο εργασίας αυτή την περίοδο αλλά και την ευκαιρία να «παίξουν» στο παγωμένο έδαφος κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, εξελίσσοντας τις νέες C63 Sedan και Estate.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIΧ.
  • 6/3/2022

Αυτή την περίοδο η κατά τα άλλα έρημη περιοχή κοντά στον Αρκτικό Κύκλο καταντά να είναι… πολύβουη. Οι εταιρείες πραγματοποιούν εντατικά και «μυστικά» (sic) τις δοκιμές εξέλιξης των νεών μοντέλων τους σε πολύ δύσκολες κλιματικές συνθήκες και οι φωτογράφοι-«κατάσκοποι» καταλήγουν… κατάκοποι κάθε απόγευμα.

Στις φωτογραφίες τού συνεργάτη μας μπορούμε να δούμε την καινούργια Mercedes-AMG C63, τόσο στη sedan όσο και στη station wagon έκδοσή της (την οποία η γερμανική εταιρεία τη ονομάζει Estate).

Το καμουφλάζ των πρωτότυπων οχημάτων καλύπτει πλέον μικρότερη επιφάνεια στο αμάξωμα από αυτό που υπήρχε πριν από λίγους μήνες στα υπό εξέλιξη οχήματα. 

Όπως βλέπουμε, τώρα είναι σκεπασμένα το εμπρός και το πίσω μέρος τους, δηλαδή εκεί όπου εστιάζονται οι διαφοροποιήσεις συγκριτικά με ό,τι ισχύει ως τώρα για την έκδοση επιδόσεων της Mercedes-Benz C-Class.

Στους τροχούς, μπορούμε να διακρίνουμε τα μεγαλύτερης διαμέτρου δισκόφρενα, καθώς και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, στοιχεία που δεν αφήνουν αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με την C63 AMG.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάτω από το καπό δεν θα υπάρχει πλέον ο τετράλιτρος, twin turbo V8 κινητήρας που διέθετε ως τώρα η συγκεκριμένη εκδοχή του μοντέλου. Τη θέση του θα πάρει ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της Mercedes-AMG ο οποίος θα συνδυάζεται με σύστημα υβριδικής διάταξης. 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόση θα είναι η μέγιστη ισχύς του. Ωστόσο, από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώνεται ότι θα είναι «περισσότεροι από 650 PS», συνδυαστικά προφανώς. Πάντως, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο θερμικός κινητήρας θα αποδίδει 448 PS και ο ηλεκτροκινητήρας –ο οποίος θα βρίσκεται στον πίσω άξονα– θα αποδίδει 204 PS.

Θυμίζουμε ότι η απερχόμενη έκδοση της Mercedes-Benz C63, η οποία έχει τον V8 κινητήρα, αποδίδει 476 PS, ενώ η μέγιστη απόδοσή του αυξάνεται στους 510 PS στην C63 S. Προφανώς, το νέο μοντέλο θα είναι ισχυρότερο αλλά μένει να δούμε εάν θα έχει τον υπέροχο ήχο που εξέπεμπε ο V8.

Πάντως, θα έχει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εννέα σχέσεων, θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησηςαλλά και σύστημα «Drift mode», με την ενεργοποίηση του οποίου το μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Η παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG C63 αναμένεται αργότερα, εντός της χρονιάς.