Το ηλεκτρικό sedan της Lotus ετοιμάζεται για παρουσίαση - Πόσο μοιάζει στην Eletre (photos)


Πιο αποκαλυπτικό από ποτέ το ολοκαίνουριο EV sedan της Lotus, που ακόμα δεν έχει όνομα, αλλά θα έχει εντυπωσιακή ισχύ, τουλάχιστον 918 PS.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 21/8/2023

Έχουμε στη διάθεσή μας μερικές νέες φωτογραφίες που δείχνουν την εξέλιξη των δοκιμών για το αμιγώς ηλεκτρικό επερχόμενο sedan της Lotus, το οποίο εσωτερικά είναι γνωστό με τον κωδικό Type 133.

Σε σχέση με προηγούμενο πακέτο λήψεων, αυτή τη φορά μπορούμε να δούμε ότι στο εμπρός τμήμα το πρωτότυπο διαθέτει τα φώτα παραγωγής, ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχει λιγότερο καμουφλάζ.

Είναι εμφανές ότι το ηλεκτρικό sedan δανείζεται πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία από την Eletre, το ηλεκτρικό crossover της φίρμας. Ο σχεδιασμός των διαιρούμενων προβολέων είναι παρόμοιος με μια λεπτή μάσκα ενδιάμεσα και τα ψηλότερα τοποθετημένα φώτα σχήματος L. Όμως, στο sedan μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν φωτιστικά σώματα τριών επιπέδων.

Οι πλευρικοί καθρέφτες συνεχίζουν να «απουσιάζουν» και να αντικαθίστανται από κάμερες, ενώ στην οροφή μπορούμε να δούμε το σύστημα LiDAR. Στο πίσω μέρος υπάρχουν ακόμα «προσωρινά» φώτα, αλλά περιμένουμε ένα σχέδιο παρόμοιο με την Eletre ακόμη και εκεί. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, που πιστεύουμε ότι θα αντικατοπτρίζει αυτό του crossover.

Συνολικά φαίνεται ότι το αμάξωμα είναι πολύ κοντά στην τελική του διαμόρφωση, αυτή που θα έχει όταν το νέο EV βγει από τη γραμμή παραγωγής. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του.

Συγκεκριμένα στοιχεία για τα κινητήρια σύνολα του sedan δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο μπορούμε να περιμένουμε η ισχυρή του έκδοση να «δανείζεται» την «καρδιά» της Eletre R και να αποδίδει 918 PS και 985 Nm. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να είναι πιο ισχυρό, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί το Tesla Model S Plaid και την επερχόμενη Porsche Taycan Turbo GT. Η βασική έκδοση θα μπορούσε να έχει 612 PS και 710 Nm και πάλι από την αντίστοιχη παραλλαγή της Eletre.

Το ντεμπούτο του ηλεκτρικού sedan της Lotus δεν αποκλείεται να συμβεί εντός του 2023, με το λανσάρισμά του στην αγορά και τις πρώτες παραδόσεις μέσα στο 2024.