Το ηλεκτρισμένο Range Rover PHEV σε πρώτη προβολή!


Έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την επόμενη γενιά του Range Rover στην έκδοση PHEV. Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το επερχόμενο νέο Range Rover.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 4/8/2021

Πρώτη φορά εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια δοκιμών το εξηλεκτρισμένο Range Rover PHEV που διακρίνεται από το αυτοκόλλητο "Hybrid" στο παρμπρίζ και από το γεγονός ότι υπάρχουν καπάκια ανεφοδιασμού και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Το ένα είναι φυσικά η θύρα του φορτιστή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπορούμε επίσης να δούμε, παρά την αρκετή ποσότητα καμουφλάζ, ότι η μάσκα είναι ορατή και μπορούμε να δούμε τα περιγράμματα των λεπτών εμπρός φώτων. Οι χειρολαβές ακολουθούν το στιλ του Range Rover Velar.

Το νέο Range Rover PHEV θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα της Jaguar Land Rover, με την ονομασία MLA, που είχε προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο με την πλήρως ηλεκτρική Jaguar XJ, για την οποία γνωρίζουμε ότι τώρα ακυρώνεται η εξέλιξη της. Αυτή η νέα πλατφόρμα επιτρέπει την παραγωγή μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεων στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης.

Για το νέο Range Rover αναμένεται ότι ένα ήπιο υβριδικό σύστημα θα είναι στάνταρ με το plug-in hybrid να διατίθεται επιπλέον στη γκάμα. Το ζήτημα των κινητήρων παραμένει θολό, μιας και ο 6κύλινδρος σε σειρά πιθανότατα θα μεταφερθεί και εδώ, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε έναν V8 από τη BMW κάτω από το καπό, εκτός εάν η Jaguar Land Rover αποφασίσει να συνεχίσει με τον παλιό V8 των 5,0 λίτρων από το τρέχον μοντέλο.

Ο σχεδιασμός αναμένεται να είναι ένας συνδυασμός του Velar και μια εξέλιξη του τρέχοντος Range Rover αλλά προς το παρόν το καμουφλάζ τον κρύβει πολύ καλά.

Το νέο Range Rover αναμένεται να έρθει σε δύο εκδόσεις, με κανονικό μεταξόνιο και με μακρύ ως έκδοση LWB, όταν βγει στην αγορά στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.