Το Volkswagen Aero B είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Tesla Model 3!


Ο μεγάλος αντίπαλος του Tesla Model 3 ετοιμάζεται και δεν είναι άλλος από το Volkswagen Aero B, την απάντηση της VW στα ηλεκτρικά σεντάν.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 23/5/2022

Έχουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να δούμε μερικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το επερχόμενο Volkswagen Aero B και αυτή τη φορά στους δρόμους γύρω από το Nürburgring.

Το ηλεκτρικό σεντάν ετοιμάζεται πυρετωδώς και σε σύγκριση με την τελευταία φορά που το είδαμε να δοκιμάζεται στο χιόνι, το πρωτότυπο έχει τώρα ενσωματώσει τα πίσω φώτα παραγωγής κάτω από το καμουφλάζ, που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του στο να κρύβει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό σεντάν Aero B έχει πάρει πολλά στοιχεία από το ID. Space Vizzion Concept που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2019. Το πρωτότυπο τότε ήταν ένα station wagon αμάξωμα, άρα υποθέτουμε ότι μετά το σεντάν Aero B πιθανότατα θα ακολουθηθεί και μια έκδοση wagon.

Και όπως συμβαίνει με όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen, αναμένεται η γερμανική εταιρεία να χτίσει το σεντάν Aero B πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB. Θα είναι διαθέσιμο τόσο με διάταξη κινητήρα και κίνησης στον πίσω άξονα, όσο και με έκδοση με δύο κινητήρες και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η πιο σπορ έκδοση GTX πιθανότατα θα ακολουθήσει αργότερα στα πρότυπα των ID. 4 και ID. 5.

Οι βασικοί του ανταγωνιστές φυσικά δεν θα είναι άλλοι από το Tesla Model 3, το επερχόμενο Hyundai Ioniq 6 και το Polestar 2.

Το ντεμπούτο του Aero B έχει προγραμματιστεί για το 2023, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και νωρίτερα στο τέλος του 2022.