Ακόμα πιο κοντά στα αεροχήματα- Η Hyundai αποκάλυψε το concept eVTOL (photos)


Η Hyundai παρουσίασε το νέο της eVTOL concept όχημα σε συνεργασία με τη Supernal, στο Farnborough International Airshow κάνοντ

  • 20/7/2022

Ο όμιλος Hyundai Motor παρουσίασε το eVTOL concept μοντέλο του στο Farnborough International Airshow, σε συνεργασία με τη Supernal, ως πρόταση για την ενίσχυση της βιομηχανίας Advanced Air Mobility (AAM).

Η αξιοποίηση των αυτοκινητιστικών δυνατοτήτων της Hyundai, σε συνδυασμό με την πρωτοπορία που προσφέρει η Supernal στον τομέα της Αστικής Εναέριας Κινητικότητας, αναμένεται να αποτελέσει ένα βοηθητικό παράγοντα προς την ενίσχυση της ΑΑΜ.

Ο Jaiwon Shin, πρόεδρος του Hyundai Motor Group και CEO της Supernal είπε: «Προκειμένου να γίνει η ΑΑΜ ένας διδεδομένος τρόπος μεταφοράς, όλες οι λεπτομέρειες - από την εμπειρία του επιβάτη μέχρι τους κανονισμούς και την κατασκευή - πρέπει να συζητηθούν από την αρχή και να δουλευτούν σε συνδυασμό μεταξύ τους. Εκμεταλλευόμενη των δυνατοτήτων κινητικότητας του Hyundai Motor Group, η Supernal επενδύει χρόνο και πόρους εκ των προτέρων για να εξασφαλίσει ότι η βιομηχανία μπορεί να ανταποκριθεί στις μάζες μέσα στις επόμενες δεκαετίες και να φτάσει τη συναρπαστική της δυνατότητα.»

Η 5θέσια καμπίνα της Supernal, εμπνευσμένη από το σχήμα της πεταλούδας, ακολουθεί την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, με κύριους άξονες να είναι, όπως πάντα, η ασφάλεια και η περιβαλλοντικη υπευθνότητα.

Η καμπίνα του οχήματος είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα, ενώ τα καθίσματα είναι εργονομικά σχεδιασμένα και προσφέρουν την αίσθηση του «κουκουλιού» στους επιβαίνοντες. Διαθέτει επίσης αναδιπλούμενες κονσόλες στα καθίσματα, αλλά και έναν σταθμό φόρτισης. Ένας συνδυασμός φώτων που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών, δίνει την αίσθηση της «θεραπείας», όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία. 

Το Supernal eVTOL όχημα της Hyundai είναι κατασκευασμένο με κύρια προτεραιότητα τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας υλικά όπως προηγμένο ανακυκλωμένο θερμοπλαστικό, ενισχυμένο από ανθρακόνημα, vegan δέρμα, ύφασμα από ανακυκλωμένο πλαστικό και εισαγόμενο ξύλο.

Η Hyundai σκοπεύει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει η εταιρεία ως προς την κινητικότητα, κατασκευάζοντας έναν στόλο από ηλεκτρικά εναέρια οχήματα, υποστηρίζοντας το πλάνο που έφερε στο φως η Supernal με το νέο της eVTOL.

«Ο όμιλος Hyundai Motor δουλεύει για την εκμετάλλευση τις συνέργειες μεταξύ των υψηλών κατασκευαστικών δυνατοτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας και τα πρότυπα υψηλής πιστοποίησης της αεροναυπηγικής για να χτίσουν τα θεμέλια για την καθημερινή χρήση των επιβατικών και φορτηγών εναέριων οχημάτων,» είπε ο Shin.