EKO Acropolis Rally 2021 - 3η Μέρα: Rovanpera με φόρα για τη νίκη!


Ο Kalle Rovanpera είναι σε ρυθμό νίκης στο EKO Acropolis Rally 2021, διατηρώντας την πρωτοπορία του από το πρωί της Παρασκευής ως και τώρα σταθερά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/9/2021

Η οδήγηση του 20χρονου Kalle Rovanpera προδίδει εμπειρία ετών, κι ας μην τη διαθέτει ακόμα.

Ο Φινλανδός, με το Toyota Yaris WRC, είναι πρώτος με το τέλος της τρίτης και μεγαλύτερης αγωνιστικής ημέρας στο EKO Acropolis Rally 2021, πέριξ της Λαμίας.

Δεύτερος είναι ο Ott Tanak, που πίεσε αρκετά ειδικά στο δεύτερο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι, για να διατηρηθεί μπροστά από τον τρίτο Sebastien Ogier, που παραδέχτηκε πως δεν πιέζει ιδιαίτερα.

Πίσω τους, ο Dani Sordo συνεχίζει τον αθόρυβο και σταθερό αγώνα του, όντας 4ος με μεγάλες διαφορές εμπρός και πίσω του.

Ο Adrian Fourmaux εξακολουθεί να προηγείται του teammate του στην M-Sport, Gus Greensmith, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και κινούμενοι σταθερά στις ΕΔ.

Έβδομος ήταν ο Elfyn Evans, που κι αυτός με τη σειρά του κινείται τόσο-όσο για να κρατήσει την θέση του και να πιέσει στην PowerStage της Κυριακής για περισσότερους βαθμούς.

Τέλος, ο Thierry Neuville έχει αναρριχηθεί από το πρωί στην 11η θέση και παραμένει εκεί, έχοντας μειώσει τη διαφορά από τον Yohann Rossell που είναι με Rally2 και στη 10η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με το τέλος της ημέρας:

Στα των ελληνικών πληρωμάτων, η πρωτοπορία παραμένει στους Κεχαγιά - Τσαουσόγλου με το Fabia Rally2 evo, αλλά πλέον έχουν πίσω τους όχι μόνο τους Β. και Ι. Βελάνη, αλλά και τους Ρουστέμη - Νικολόπουλο, που πέρασαν τον Paulo Nobre, για να κάνουν το ελληνικό 5-6-7 στην WRC3.

Οι Πλάγος - Ρέντης ήταν στην 9η θέση, ενώ με το SuperRally καθεστώς συνεχίζουν οι Χατζητσοπάνης - Πετρόπουλος, και Αθανασούλας - Ζακχαίος. Για το τελευταίο πλήρωμα, η ατυχία χτύπησε και πάλι το πρωί, όταν ένα σπασμένο ακρόμπαρο κι ένα κλατάρισμα τους κόστισαν εκ νέου χρόνου.