EKO Acropolis Rally 2021 - 4η Μέρα: Μεγάλος νικητής ο Kalle Rovanpera!


Ο Kalle Rovanpera πήρε τη νίκη στην επιστροφή του EKO Acropolis Rally στο WRC, και τη δεύτερη μέσα σε τρεις αγώνες!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/9/2021

Ήταν μία πειστική εμφάνιση από την αρχή ως το τέλος. Ο Kalle Rovanpera οδήγησε εξαιρετικά από την Παρασκευή το πρωί ως και το φινάλε στο δεύτερο πέρασμα του Ταρζάν, και πήρε τη νίκη για την Toyota.

Έτσι, πήρε τη σκυτάλη από τον προηγούμενο νικητή, και νυν διευθυντή του, Jari-Matti Latvala.

Ο Ott Tanak εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση μετά το πέρασμα από τον Πύργο, την προτελευταία ΕΔ του αγώνα και την πιο μεγάλη, την οποία και πήρε ο Εσθονός.

Κράτησε, με αυτόν τον τρόπο, πίσω του τον Sebastien Ogier, που με αυτό το βάθρο διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα στον δρόμο του για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Dani Sordo παρέμεινε στην 4η θέση, για να ολοκληρώσει ένα πιο σταθερό, αλλά όχι ιδανικό ράλι για την Hyundai.

Ο Gus Greensmith τερμάτισε τελικά μπροστά από τον Adrien Fourmaux, καθώς ο Γάλλος άργησε να φτάσει στο time control με θέμα στον κινητήρα κατά την απλή διαδρομή που του στέρησε χρόνο, κι έφερε ποινή για τον ίδιο.

Για λίγο έπεσε και πίσω από τον Elfyn Evans της Toyota, προτού τον περάσει ξανά στην ΕΔ14, για μόλις 0,8 δλ. Ο Ουαλός απάντησε στην PowerStage, όμως, και πήρε εκ νέου την θέση του.

Τέλος, ο Thierry Neuville κατάφερε να ανέβει στη δεκάδα, και να είναι 8ος με το τέλος του αγώνα, μετά τα προβλήματα της Παρασκευής και την ποινή που δέχτηκε.

Στα της PowerStage, ο Rovanpera πίεσε και πήρε τους 5 βαθμούς που είχε να προσφέρει για τον ταχύτερο, με τους Evans, Ogier, Neuville και Tanak να ακολουθούν.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος του ράλι:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Και των ομάδων: