EKO Acropolis Rally 2021: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές ώρες πριν την εκκίνηση


Λίγες ώρες πριν τα πληρώματα ριχτούν στη μάχη του EKO Acropolis Rally 2021, μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για τις ειδικές διαδρομές και την επιστροφή του αγώνα στο WRC.

  • 9/9/2021

Στο επίκεντρο της συζήτησης μετά την καταρρακτώδη βροχή ήταν οι συνθήκες στις ειδικές διαδρομές, ιδίως μετά το λασπωμένο Shakedown, με τον Elfyn Evans της Toyota να τονίζει:

«Δε νομίζω ότι κάποιος περίμενε τόσο πολλή βροχή. Αλλά ναι, οι αναγνωρίσεις ήταν δύσκολες. Προφανώς ο καθένας γράφει πάνω κάτω νέες σημειώσεις και, όταν έχεις ομίχλη, αυτό κάνει τα πράγματα πολύ, πολύ δύσκολα. Επιπλέον, η λάσπη καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το να αποκτήσεις αίσθηση και να γράψεις ακριβείς σημειώσεις, οπότε δεν ήταν εύκολα εκεί έξω.

Ήταν αρκετά διαφορετικά στο Shakedown, ας το θέσουμε έτσι. Δε νομίζω ότι κάθε ειδική στο ράλλυ θα απέχει από αυτό που δοκιμάσαμε, όμως είμαι βέβαιος πως θα υπάρχουν ορισμένες ειδικές διαδρομές που θα είναι πολύ, πολύ διαφορετικές.»

Τη σκυτάλη πήρε ο DaniSordo, της Hyundai Motorsporrt, που μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους στο Ράλι Ακρόπολις:

«Δεν ξέρω, πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που έκανα αυτό τον αγώνα, και ειλικρινά όταν ήμουν στις ειδικές διαδρομές δεν το σκεφτόμουν. Θυμάμαι ορισμένα σημεία, όμως πάει πολύς καιρός από τότε. Αυτό που είδαμε στις αναγνωρίσεις είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με πιο παλιά. Στην πρώτη ημέρα υπήρχαν ορισμένα σημεία που θυμάμαι με τα χρόνια, όμως η δεύτερη και η τρίτη ημέρα με έκαναν να αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στην Ουαλία, με την ομίχλη, τα λασπωμένα σημεία… Ήταν εντελώς διαφορετικά. Όμως ήταν και ωραία.»

Τι είπε ο Λάμπρος Αθανασούλας

Ο Λ. Αθανασούλας με τον Νίκο Ζακχαίο στο δεξί bucket του i20 N Rally2 επιστρέφουν στο Ράλι Ακρόπολις, με τον Έλληνα ήρωα των ειδικών διαδρομών να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι υπέροχο συναίσθημα. Το Ράλλυ Ακρόπολις για όλους του Έλληνες, τους οδηγούς και τους φιλάθλους είναι κάτι πραγματικά μοναδικό. Το γεγονός πως δεν ήταν στο καλαντάρι για οκτώ χρόνια ήταν μια μεγάλη απουσία, οπότε είμαστε χαρούμενοι για την επιστροφή του, παρόλο που ο θεός του Ράλλυ έφερε πολλή βροχή. Ας ελπίσουμε για δύο καλύτερες επόμενες μέρες και στεγνότερες ειδικές διαδρομές.»

Και συνέχισε, μιλώντας για το καίριο θέμα της βροχής:

«Κάποια κομμάτια ειδικών θα στεγνώσουν, αλλά αναμένω πολλές εκπλήξεις καθ’ όλο τον αγώνα, ακόμα και για μένα. Παρόλο που γνωρίζω τις διαδρομές, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν η επόμενη στροφή θα είναι στεγνή ή όχι, οπότε χρειάζεται αρκετή προσοχή, πολλή τύχη και σίγουρα θα έχουμε πολλές εξόδους. Δεν εννοώ μεγάλες εξόδους, απλώς πλαγιολισθαίνουμε με χαμηλή ταχύτητα, αλλά περιμένω εξόδους σε χαντάκια, και ελπίζω να μην είμαστε ένα από αυτά τα πληρώματα.»

Σε ό,τι αφορά την εμπειρία του κι αν αυτή θα είναι ατού στον αγώνα, είπε:

«Εξαρτάται. Αν οι διαδρομές στεγνώσουν, σίγουρα θα έχω κάποιο πλεονέκτημα, γιατί στις αναγνωρίσεις ήταν πολύ λασπωμένες. Αλλά δεν περιμένω ότι θα στεγνώσουν, το πιθανότερο είναι πως οι πρωινές ειδικές της Παρασκευής θα είναι στεγνές και θα πρέπει να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας. Ας ελπίσουμε πως κανείς δε θα βγει εκτός δρόμου και ότι όλοι θα είμαστε εδώ χαμογελώντας στον τερματισμό.»