ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Κρίνεται ο τίτλος στο Junior WRC


Ο τίτλος στο FIA Junior WRC 2022 θα κριθεί φέτος στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Τέσσερις οδηγοί διεκδικούν να κερδίσουν το μεγαλύτερο πακέτο επάθλων στον χώρο του ράλι με τέσσερα πλήρως χρηματοδοτούμενα βραβεία WRC2, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών πριν από κάθε ράλι σε ένα Fiesta Rally2 με την M-Sport το 2023.

  • 7/9/2022

 Ο φετινός πρωταθλητής θα προσθέσει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας μαζί με τους Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Dani Sordo, Elfyn Evans και Craig Breen.

 Ο Sami Pajari διεκδικεί να γίνει ο μοναδικός πρωταθλητής του Junior WRC που υπερασπίζεται με επιτυχία το στέμμα του και επίσης ο δεύτερος δύο φορές πρωταθλητής του Junior WRC στην ιστορία του αθλήματος. Ο Jon Armstrong θα γίνει ο πρώτος πρωταθλητής από το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και μια δεκαετία μετά την επιτυχία του Elfyn Evan με τον τίτλο το 2012. Σε περίπτωση που ο Robert Virves στεφθεί πρωταθλητής, θα ήταν μια στιγμή ορόσημο για την Εσθονία, καθώς θα γινόταν ο πρώτος πρωταθλητής της χώρας στο Junior WRC, κάτι που ο Urmo Aava έφτασε σπαρακτικά κοντά το 2006 και το 2007.

 Χάρη στους διπλούς βαθμούς κατάταξης και τους βαθμούς της Wolf Power Stage, συνολικά 66 βαθμοί πρωταθλήματος είναι διαθέσιμοι, αφήνοντας τη μάχη του τίτλου ορθάνοιχτη. Κάθε πλήρωμα που συμμετέχει στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις μπορεί να «διαγράψει» τη χειρότερη βαθμολογία του στη σεζόν. 

Η βαθμολογία του FIA Junior WRC

1. Pajari

85

2. Armstrong

85

3. Vivres

84

4. Joona

79

5. Creighton

38

6. Kimathi

30

7. Franceschi

15