ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS8/SS9: Εγκατάλειψη για τον Loeb, πέρασε πρώτος ο Neuville


Ο Sebastien Loeb έχασε την πρωτοπορία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με πρόβλημα στο Ford Puma Rally1, με αποτέλεσμα ο Thierry Neuville να περάσει πρώτος μετά την SS9.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 10/9/2022

Ήταν ανατρεπτικό το πρώτο σκέλος του πρωινού της δεύτερης μέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο Sebastien Loeb βγήκε από την SS8, την πρώτη της μέρας, ως πρωτοπόρος του αγώνα, αλλά ένα πρόβλημα στον εναλλάκτη του Puma Rally1 τον άφησε στην απλή διαδρομή να επιδιορθώνει για ώρα με την Isabelle Galmiche το αυτοκίνητο, δίχως επιτυχία.

Έτσι, ο Γάλλος 9κις πρωταθλητής μένει εκτός της υπόλοιπης ημέρας, εγκαταλείποντας ενώ προηγείτο στο ράλι που κέρδισε τελευταία φορά το 2012.

Στην πρωτιά πέρασε ο Thierry Neuville, ο οποίος οδήγησε μεστά, και πήρε τον ταχύτερο χρόνο στην SS9, για να χτίσει διαφορά 18,6 δευτερολέπτων από τον teammate του στη Hyundai, Ott Tanak.

Πίσω τους, ο Esapekka Lappi διάγει έναν αθόρυβα καλό αγώνα, για να καταλάβει την 3η θέση, μόλις 3,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, και 11,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Dani Sordo.

Αυτός που επίσης έχασε πολλές θέσεις ήταν ο Pierre-Louis Loubet. Ο Γάλλος της M-Sport είχε κλατάρισμα στον εμπρός αριστερά τροχό στην SS9, και έπεσε 7ος γενικής κατάταξης, από 3ος που ήταν με το τέλος της SS8. 

Μπροστά του κέρδισαν θέσεις οι Elfyn Evans και Gus Greensmith.

Ο Kalle Rovanpera είχε ατύχημα, που του προκάλεσε ζημιές στο πίσω μέρος μετά από επαφή με δέντρο, χάνοντας τη θέση του στη δεκάδα, όντας 16ος γενικής.

Τέλος, ο Craig Breen επέστρεψε στη δεκάδα της γενικής κατάταξης, μετά το χθεσινό κλατάρισμα που του στέρησε πολύ χρόνο.

Αναλυτικά η κατάταξη: