Greensmith: «Τα νέα αυτοκίνητα θα είναι αρκετά πιο γρήγορα από αυτά της περασμένης γενιάς»


Ο οδηγός της M-Sport, Gus Greensmith, θεωρεί πως τα νέα υβριδικά rally cars θα αποδειχθούν ταχύτερα από αυτά τη γενιάς του 2017.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/12/2021

Το 2022 θα σηματοδοτήσει την αυγή της υβριδικής εποχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Στο Ράλι Μόντε Κάρλο, σε λιγότερο από έναν μήνα, τα Rally1 αυτοκίνητα θα παραταχθούν με ένα συνδυασμού θερμικού κινητήρα 1,6 λίτρων, και ενός ηλεκτρικού κινητήρα δύναμης 100 kW.

Μαζί με αυτήν την αλλαγή θα έρθει κι η απλοποίηση των αεροδυναμικών των νέων αγωνιστικών κι επιστροφή στο 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με λεβιέ, που κάνει αρκετούς οδηγούς να λένε πως τα Rally1 θα είναι σημαντικά πιο αργά από αυτά της γενιάς 2017-2021.

Ο Gus Greensmith, όμως, θεωρεί πως όλα είναι θέμα εξέλιξης και πως και τα υβριδικά θα δείξουν τι είναι ικανά να κάνουν, αφού περιμένει πως θα είναι ταχύτερα από αυτά της περασμένης γενιάς:

«Είναι ένα πολύ συναρπαστικό project, όλα βαίνουν καλώς, και νομίζω ότι θα είναι μία ενδιαφέρουσα γενιά αυτοκινήτων.

«Έχουν γίνει αρκετά αρνητικά σχόλια για τα νέα αυτοκίνητα, αλλά πιστεύω πως θα είναι αρκετά πιο γρήγορα από αυτά της περασμένης γενιάς. Θεωρώ πως είμαστε στον σωστό δρόμο.

«Είναι όλα ζήτημα εξέλιξης. Τα αυτοκίνητα που οδηγούσαμε μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από το 2017 κι είχαν 5 χρόνια εξέλιξης πάνω τους.

«Όλοι έχουν δει τα βίντεο στο YouTube με το πώς πάνε οι δοκιμές με το Puma, όλα είναι ζήτημα εξέλιξης, τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.»