Η χρονιά των… επτάκις!


Ο Sebastien Ogier δεν ακολούθησε τον δρόμο του Elfyn Evans, πήρε τη νίκη στη Μόντσα και συνάμα τον έβδομο τίτλο της εκπληκτικής καριέρας του!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/12/2020

Η επιστροφή των Γάλλων στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι γεγονός! Έπειτα από… διακοπή ενός έτους, με τον περυσινό τίτλο του Ott Tanak, ο Sebastien Ogier είναι και πάλι Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Ο Γάλλος οδηγός της Toyota πήρε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της… κουτσουρεμένης φετινής σεζόν στην Μόντσα και κατέκτησε τον έβδομο τίτλο της καριέρας του, και μάλιστα με τρίτη διαφορετική ομάδα, έπειτα από τα τέσσερα Πρωταθλήματα με την Volkswagen (2013-2016) και τα δύο με τη Ford (2017-2018).

«Είμαι χαρούμενος. Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο και αυτή η ειδική δεν ήταν απολαυστική. Η ομάδα έκανε εκπληκτική προσπάθεια. Είμαι λυπημένος για τον Elfyn, διότι ήταν πολύ συνεπής και ήταν πολύ απολαυστικό να παλεύουμε μεταξύ μας. Ελπίζω του χρόνου να γίνει το ίδιο, οπότε ανυπομονώ μιας και αποφάσισα να συνεχίσω για έναν ακόμα χρόνο» τόνισε ο Ogier.

Ακόμα πιο σημαντικό, όμως, είναι πως ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του για φέτος, ξεκαθάρισε πως «είμαι χαρούμενος, όμως δεν πηδάω στα σύννεφα γιατί ζούμε σε μία περίοδο που πολύς κόσμος έχει υποφέρει». 

Ο Ogier, λοιπόν, γίνεται ο δεύτερος «επτάκις» μέσα στο 2020, ακολουθώντας τον Lewis Hamilton, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στη Formula 1. Θέλει, δε, άλλους δύο τίτλους για να φτάσει τους εννέα του Sebastien Loeb, αν και έχει ήδη δηλώσει πως το 2021 θα είναι σίγουρα η τελευταία σεζόν του στο WRC.