Ο Makinen είχε ανοίξει την πόρτα της παραμονής του Ogier


Ο «ισχυρός άνδρας» της Toyota είχε ξεκαθαρίσει από τον περασμένο Απρίλιο μιλώντας στην Cosmote TV ότι η ομάδα του ήθελε να διατηρήσει τον Ogier και για το 2021.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/11/2020

Εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες είχε ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας της Toyota με τον SAebastien Ogier αναφορικά με την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών και για το 2021.

Μολονότι ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε προαναγγείλει ως το 2020 θα ήταν η τελευταία σεζόν του στο WRC, ο Tommi Makinen τον… έπεισε να επεκτείνει για ακόμα μία σεζόν την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Ασφαλώς και το έχουμε συζητήσει. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι έχει κάνει μια μεγάλη καριέρα και θυμάμαι πως όταν βρισκόμουν στη θέση του κι έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση, δεν ήταν εύκολη. Πήρα την απόφαση να σταματήσω να οδηγώ, αλλά την επόμενη χρονιά άρχισα να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είχα συνεχίσει για ακόμα ένα ή δύο χρόνια. Θα μπορούσα εύκολα να το είχα κάνει, όπως αποδείχθηκε. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Ασφαλώς, όμως, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί του εάν επιθυμεί να συνεχίσει. Είναι επαγγελματίας και πολύ καλός teammate για όλους. Σίγουρα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε» είχε δηλώσει ο Makinen στον υπογράφοντα.

Ο Ogier, λοιπόν, θα παραμείνει και το 2021 στην Toyota, καθώς η… κουτσουρεμένη φετινή σεζόν δεν του επέτρεψε να κάνει το grand finale που θα ήθελε στην καριέρα του, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

«Δεν είναι η σεζόν που οραματιζόμουν», είπε ο Ogier, προσθέτοντας: «Αυτός ήταν έναν βασικός λόγος που πήρε αυτή την απόφαση παρά τις διαφορετικές αρχικές προθέσεις μου. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να πιέζω το 2021 για έναν τελευταίο τίτλο, ευελπιστώντας πως η επόμενη σεζόν θα είναι φυσιολογική».,