Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 2η Μέρα (πρωί): Συνεχίζει μπροστά ο Ogier, μάχη στο βάθρο ανάμεσα σε Neuville, Tanak και Rovanpera


O Sebastien Ogier παραμένει στην πρωτοπορία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο μετά από 5 ειδικές διαδρομές, κάνοντας το απόλυτο και αφήνοντας τρεις οδηγούς να «μαλώνουν» για τις θέσεις του βάθρου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 20/1/2023

Η πρώτη πλήρης αγωνιστική μέρα στο Μόντε Κάρλο ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη.

Ο Sebastien Ogier πήρε την πρωτιά και στις τέσσερις Ε.Δ. του loop και προηγείται με διαφορά πλέον του μισού λεπτού από τον Thierry Neuville.

Ο Βέλγος με τη σειρά του κρατά οριακά πίσω του τον Kalle Rovanpera, και μαζί με τον Ott Tanak, αυτοί οι τρεις έχουν δώσει μία σπουδαία μάχη καθ' όλη τη διάρκεια του πρωινού σκέλους.

Για τον Φινλανδό, το βασικό ζήτημα ήταν η λάθος επιλογή των ελαστικών, ενώ ο Εσθονός τόνισε πως τα ελαστικά του ήταν «τελειωμένα» με το τέλος του loop.

Ο άτυχος του leg ήταν ο Elfyn Evans, που βρισκόταν άνετα 2ος μέχρι την SS5, όταν είχε κλατάρισμα κι έχασε χρόνο, πέφτοντας 5ος.

Πίσω από την πρώτη πεντάδα, κάθε οδηγός βρίσκεται στον δικό του αγώνα, με τον δικό του ρυθμό, καθώς οι διαφορές έχουν ανοίξει αρκετά.

Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο και μετά το λάθος του Pierre-Louis Loubet στην SS5, καθώς είχε έξοδο και μετά αντιμετώπισε πρόβλημα με την υποβοήθηση στο τιμόνι εξαιτίας αυτού.

Το απογευματινό σκέλος ξεκινά στις 15:23 Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier56:43.8
2Thierry Neuville32.7
3Kalle Rovanpera34.5
4Ott Tanak40.2
5Elfyn Evans54.7
6Dani Sordo1:04.1
7Esapekka Lappi1:23.3
8Takamoto Katsuta1:23.8
-Pierre-Louis Loubet2:31.5