Ράλλυ Σουηδίας - 3η Μέρα (πρωί): Breen στην κορυφή, πλησιάζει ο Tanak


O Craig Breen συνεχίζει να ηγείται στο Ράλλυ Σουηδίας, με τον Ott Tanak να μένει κοντά, αλλά να απειλείται κι από τον Esapekka Lappi.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 11/2/2023

Η τρίτη μέρα στις χιονισμένες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Σουηδίας βρήκε τον Craig Breen να προηγείται, με τον Ιρλανδό να διευρύνει μέσα στο πρώτο loop το προβάδισμά του έναντι του Ott Tanak. 

Ο Ιρλανδός οδήγησε σταθερά και γρήγορα, και κράτησε πίσω του τον Εσθονό, που αν και τα δίνει όλα, μοιάζει κάτι να λείπει από το Puma Rally1 Hybrid για να κάνει το κάτι παραπάνω, και να πιέσει πιο σταθερά.

Πιο πίσω, ο Kalle Rovanpera κατάφερε να ανέβει 4ος, προσπερνώντας τον Elfyn Evans στην κατάταξη μετά την SS9, και έδειξε να έχει τον ρυθμό να βρεθεί ακόμα και στη διεκδίκηση του βάθρου.

Ο Thierry Neuville συνέχισε να ακολουθεί κατά πόδας τον Ουαλό, και τον πέρασε στην SS11, για να ανέβει 6ος στη γενική κατάταξη. Ο Evans, μάλιστα, δήλωσε πως δεν εκπλήσσεται από την απώλεια των θέσεων σε διαδοχικές ε.δ., τονίζοντας πως η ισορροπία του GR Yaris Rally1 είναι λάθος και ότι δεν θα μπορέσει να τη διορθώσει κάπως στο σέρβις.

Τέλος, στον αγώνα παραμένει με τη διαδικασία του SuperRally και ο Takamoto Katsuta, καθώς κι ο Lorenzo Bertelli, αμφότεροι εκτός δεκάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Craig Breen1:22:49.9
2Ott Tanak2.6
3Esapekka Lappi17.3
4Kalle Rovanpera27.5
5Thierry Neuville33.3
6Elfyn Evans33.7
7Pierre-Louis Loubet1:59.9