Sordo και Solberg στο τρίτο i20 Rally1, στην M-Sport o Craig Breen


Το παζλ συμπληρώθηκε, με την M-Sport να ανακοινώνει τον Craig Breen και τη Hyundai να επιβεβαιώνει πως οι Dani Sordo και Oliver Solberg θα μοιράζονται το τρίτο bucket από τη νέα χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/10/2021

Το μεταγραφικό παζλ αρχίζει να δημιουργείται ενόψει 2022 στο WRC.

Η Hyundai έκανε αυτό που αναμενόταν: προβίβασε τον Oliver Solberg επί μονίμου βάσεως στο WRC, και διατήρησε τον Dani Sordo, ώστε αυτοί οι δύο να μοιράζονται το τρίτο Rally1 το 2022.

O team principal της Hyundai, Andrea Adamo, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε τον Dani και τον Oliver στο τρίτο μας μονοθέσιο για την επόμενη σεζόν, μαζί με τους Thierry και Ott. Πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ εμπειρίας και νεότητας και το ιδανικό μείγμα για μια νέα εποχή WRC. Αναμφίβολα θα έχουμε μια πολύ δυνατή σύνθεση καθώς ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο για το Hyundai Motorsport ».

Craig Breen διετίας στην M-Sport

Δύο λεπτά νωρίτερα, η M-Sport έκανε γνωστή τη σύναψη συμφωνίας με τον Craig Breen για δύο χρόνια, όπως αναμενόταν.

Ο Ιρλανδός θα είναι ο de factor νο.1 οδηγός της βρετανικής ομάδας, που το 2022 θα αγωνίζεται με το ολοκαίνουριο Ford Puma Rally1.

«Αυτή είναι μια νέα αρχή», είπε ο Breen. «Το να κάνουμε πλήρες πρόγραμμα και με την επόμενη γενιά υβριδικών αυτοκινήτων να έρχεται, είναι πολύ, πολύ ξεχωριστό. Έχω πολλά να μάθω.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανατάραξη των κανονισμών σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και κανένας από εμάς, από την άποψη της οδήγησης ή της μηχανικής, δεν έχει προηγούμενη γνώση από αυτά τα αυτοκίνητα. Θα είναι μια συναρπαστική περίοδος και η οδήγηση του αυτοκινήτου για πρώτη φορά ήταν μια φανταστική στιγμή για μένα ».