Στα 91 χρόνια του ο Sobieslaw Zasada θα συμμετάσχει στο Ράλι Σαφάρι!


Ο 91 ετών Sobieslaw Zasada θα είναι ο γηραιότερος αγωνιζόμενος στην ιστορία του WR, καθώς θα συμμετάσχει στο 68ο Ράλι Σαφάρι, τον έκτο γύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/6/2021

Προετοιμαζόμενο για το 68ο Ράλι Σαφάρι, το πλήρωμα των Sobieslaw Zasada - Tomasz Boryslawski πραγματοποίησε εντατικές δοκιμές με ένα Ford Fiesta Rally3 στη χωμάτινη πίστα Silesia Ring στο Kamien Slaski, στην περιοχή Opolskie.

Ο 91 ετών οδηγός αξιολόγησε την απόδοσή του λέγοντας: «Ήταν μια αρκετά περιπετειώδης μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας γνωρίσαμε το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσουμε στο Ναϊρόμπι στην έναρξη του 68ου Safari Rally Kenya. Για μένα είναι μια καινοτομία, άλλωστε έχει περάσει πάρα πολύ καιρός από την προηγούμενη εκκίνησή μου στην Αφρική, κάτι που φαίνεται στην τεχνική εξέλιξη του αυτοκινήτου. Αλλά ήδη μετά τα πρώτα χιλιόμετρα νιώθω ότι καταλαβαίνουμε το αυτοκίνητο τέλεια και θα είμαστε ευτυχείς να φτάσουμε στον τερματισμό του κλασικού αφρικανικού αγώνα».

Ο άκρως επιτυχημένος Πολωνός οδηγός ράλι θα οδηγήσει στο Safari για ένατη φορά. Για τελευταία φορά έλαβε μέρος στο Ράλι Σαφάρι το 1997 με ένα Mitsubishi Lancer EVO III, το οποίο οδηγούσε η σύζυγός του Ewa. Κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο γκρουπ N.

Το αυτοκίνητο που θα λάβει μέρος στο ράλι αυτή τη φορά εφοδιάζεται με έναν κινητήρα Ecoboost ενάμισι λίτρου ισχύος 215 ίππων. Το όχημα έχει προετοιμαστεί από το παράρτημα της M-Sport στην Κρακοβία.

Ο Daniel Chwist, εγγονός του Sobieslaw Zasada, με τον Kamil Heller θα λάβουν επίσης μέρος στο 68ο Ράλι Σαφάρι Κένυας, με ένα Ford Fiesta Rally2 της M-Sport, με κινητήρα 1.6 Turbo 290 ίππων.