WRC 2015: Νέο VW Polo WRC (PHOTOS)


Ακόμα ισχυρότερο το αυτοκίνητο των πρωταθλητών για το 2015, με αναβαθμίσεις στον κινητήρα και στο σύστημα μετάδοσης.

  • 15/1/2015

Μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2015, με το Ράλι Μόντε Κάρλο (21-25 Ιανουαρίου), η Volkswagen παρουσίασε στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας το νέο Polo WRC - που κρύβει σημαντικές μηχανικές αναβαθμίσεις κάτω από το νέο του χρωματισμό.

Το αυτοκίνητο του δις παγκόσμιου πρωταθλητή Γάλλου Sebastien Ogier και του Φινλανδού Jari Matti Latvala έχει δεχθεί αναβαθμίσεις στα ¾ των μερών του, και κυρίως στον κινητήρα και στο σύστημα μετάδοσης - ενώ διαθέτει και μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα.

Ο τρίτος οδηγός της ομάδας, Andreas Mikkelsen, θα ξεκινήσει το 2015 και θα αγωνιστεί στους τέσσερις πρώτους αγώνες της χρονιάς με την περσινή έκδοση του Polo WRC, πριν παραλάβει και αυτός το φετινό αυτοκίνητο από το Ράλι Πορτογαλίας (στα τέλη Μαΐου 2015) κι έπειτα.

Οι δύο κορυφαίοι οδηγοί της Volkswagen συμφώνησαν, μετά τις δοκιμές του χειμώνα, ότι το νέο Polo είναι ταχύτερο και καλύτερο του προγόνου του. Και ο Ogier συμπλήρωσε: «Κάναμε πολλά χιλιόμετρα δοκιμών και δουλέψαμε πολύ στενά με τους μηχανικούς. Προσπαθήσαμε πολύ στην εξέλιξη του νέου συστήματος των μοχλοδιακοπτών αλλαγής ταχύτητας και αυτή ήταν μια αληθινή πρόοδος».