Έτσι θα προστατεύσεις το χρώμα του αυτοκινήτου από τις ακτίνες του ήλιου (video)


Το χρώμα κάθε αυτοκινήτου είναι σαν το ανθρώπινο δέρμα. Αν δεν πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όταν υπάρχει παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια φθοράς.

  • 23/6/2022

Ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα και έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τον λαμπερό ήλιο για μεγάλο διάστημα του έτους. Αυτό μπορεί να είναι θετικό αναφορικά με την βαριά βιομηχανία μας, τον τουρισμό, αλλά και για τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D των κατοίκων της χώρας. Την ίδια στιγμή, όμως, τα αυτοκίνητα που δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν εντός ενός κλειστού χώρου στάθμευσης ή έστω μια πυλωτής, πληρώνουν…. το μάρμαρο.

Το σημείο που δέχεται τις συνέπειες της ηλιοφάνειας είναι το χρώμα το οποίο μετά από μερικά χρόνια έκθεσης αρχίζει να εμφανίζει τις πρώτες αλλοιώσεις που δεν είναι καθόλου ευχάριστες στο μάτι. Το χρώμα κάθε αυτοκινήτου είναι σαν το δέρμα του ανθρώπου και αν δεν πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα, θα καταλήξουμε με βαριά «εγκαύματα» αλλά και με μία «γερασμένη επιδερμίδα».

Το χρώμα του αμαξώματος, στα περισσότερα αυτοκίνητα, εφαρμόζεται σε διαφορετικές στρώσεις και στην κορυφή μπαίνει το βερνίκι που προστατεύει τις στρώσεις που βρίσκονται από κάτω και προσφέρει την εντυπωσιακή γυαλάδα που είναι έντονη όταν το όχημα είναι καινούργιο.

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επηρεάζει τις ιδιότητες του βερνικιού και έτσι το αυτοκίνητο αρχίζει να δείχνει πιο θαμπό, χάνοντας τη λάμψη του, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται τα πρώτα «μπαλώματα» που είναι «μαχαιριά» στην καρδιά κάθε οδηγού.

Μια βόλτα σε ένα κλειστό χώρο στάθμευσης αρκεί για να δει κανείς το πόσο ζωντανά είναι τα χρώματα των περισσοτέρων αυτοκινήτων που φυλάσσονται μέσα σε αυτό, σε σχέση με αυτά που… λιάζονται στον δρόμο και δέχονται τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Βάλε το κερί στη «ζωή» του αυτοκινήτου σου

Πάμε να δούμε όμως πως μπορούμε να αποφύγουμε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση. Η πρώτη και προφανής λύση είναι να βρούμε έναν κλειστό χώρο στάθμευσης για να παρκάρουμε το όχημά μας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε η αμέσως επόμενη εύκολη λύση είναι η χρήση κουκούλας με την οποία θα καλύπτουμε το αυτοκίνητο όταν είναι εκτεθειμένο στις ακτίνες τους ήλιου. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να πρέπει να τοποθετείς και να αφαιρείς κάθε τρεις και λίγο την κουκούλα, ενώ πάντα υπάρχει και ο κίνδυνος να την κλέψουν.

Η αμέσως επόμενη λύση είναι το κέρωμα, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Με αυτή τη διαδικασία προσθέτουμε ένα προστατευτικό φίλτρο στην επιφάνεια του αμαξώματος και έτσι σταματά η διάβρωση του χρώματος και το θόλωμα. Ένα ακόμα θετικό που προκύπτει από το κέρωμα είναι πως έχει την ιδιότητα να απομακρύνει γρήγορα τις σταγόνες του νερού και έτσι δεν δημιουργούνται οι ενοχλητικές κηλίδες.

Το κέρωμα είναι ένα μέσο πρόληψης που προστατεύει τη βαφή. Αν η ζημιά έχει ήδη γίνει τότε η αμέσως επόμενη λύση είναι το γυάλισμα. Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται μια στρώση χρώματος και φέρνει στην επιφάνεια την αμέσως επόμενη που δεν έχει υποστεί φθορά. Έτσι το χρώμα δείχνει ζωντανό και γυαλιστερό.

Το γυάλισμα ενδείκνυται για περιπτώσεις όπου οι αλλοιώσεις είναι μικρές. Αν αυτές έχουν προχωρήσει σε πολλά διαφορετικά σημεία τότε η μόνη λύση για να έχουμε ένα γυαλιστερό αυτοκίνητο είναι να το ξαναβάψουμε. Εννοείται πως αυτή η επιλογή δεν είναι φθηνή αλλά… μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος.

Οι κουτσουλιές δεν είναι πάντα... γούρι

Το ξέρουν ακόμα και οι άπειροι οδηγοί. Οι κουτσουλιές των πουλιών είναι ότι χειρότερο για το χρώμα. Αν παραμείνουν για καιρό πάνω στο αμάξωμα και ο καυτός ήλιος τις «ψήσει», τα οξέα διαβρώνουν το χρώμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφήνουν «μπαλώματα».

Έτσι την επόμενη φορά που θα δείτε κουτσουλιά στο αυτοκίνητο μη μείνετε στο «γούρι γούρι, λεφτά θα πάρω!». Πάρτε καλύτερα ένα πανί και αφαιρέστε την αμέσως πριν προκαλέσει ζημιά. Μάλιστα, η Ford πριν από μερικά χρόνια είχε εφαρμόσει μια νέα τεχνολογία στις βαφές των αυτοκινήτων της ώστε να μην είναι τόσο ευάλωτες στις κουτσουλιές. Δείτε το σχετικό video

Το ίδιο προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι οδηγοί που μένουν κοντά στη θάλασσα. Το αλάτι που μεταφέρεται με τον αέρα κάθεται πάνω στο αυτοκίνητο και οι ζημιές που μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα έχουν βαρύ αντίκτυπο στην τσέπη του κατόχου.

Το ίδιο ισχύει και για όλους όσους πάρουν… σβάρνα τις παραλίες τους επόμενους μήνες και φέρουν το αυτοκίνητο σε επαφή τόσο με το αλάτι όσο και με την άμμο των ακτών. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση έρχεται μέσα από το συχνό πλύσιμο με υψηλή πίεση ώστε να φύγει στο σύνολό της η ποσότητα του αλατιού και της άμμου που έχει κολλήσει πάνω στη βαφή.