Alfa Romeo Milano: Οι πληροφορίες για το πρώτο B-SUV των Ιταλών (photos-video)


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη αποκάλυψη της Alfa Romeo Milano. Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το πολυαναμενόμενο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO / TWITTER, STELLANTIS
  • 9/4/2024

Λίγες ώρες μένουν μέχρι η Alfa Romeo να τραβήξει το κάλυμμα και να παρουσιάσει την Milano, το πρώτο B-SUV στην γκάμα της. Η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της 10ης Απριλίου (18:00 ώρα Ελλάδας) και μπορείτε να τη δείτε ζωντανά μέσω του video που θα βρείτε στο τέλος του δημοσιεύματος.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να προκύπτουν οι πρώτες πληροφορίες για τις προδιαγραφές της και πλέον όλα αυτά τα στοιχεία μένουν να επιβεβαιωθούν από τον κατασκευαστή. Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει και τετρακίνητη παραλλαγή, η οποία δε θα είναι ηλεκτρική, αλλά υβριδική. Η ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι το νέο B-SUV της θα είναι διαθέσιμο τόσο ως ηλεκτρικό όσο και ως θερμικό, χωρίς να δίνει καμία επιπλέον πληροφορία.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Alfa Romeo έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία, όπου φαίνεται το προφίλ τής Milano, αλλά και ένα αντίστοιχο video. Το συγκεκριμένο υλικό ήρθε να προστεθεί στις επίσημες φωτογραφίες ενός πλήρως καμουφλαρισμένου πρωτότυπου που η ίδια η φίρμα είχε δημοσιεύσει στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των τελευταίων δοκιμών εξέλιξής της.

Το τελευταίο «χτύπημα» του brand έδωσε το έναυσμα σε διάφορα ιταλικά site να παρουσιάσουν πληροφορίες, αλλά και φήμες της τελευταίας στιγμής για την Milano. Το auto.it, μάλιστα, εκτός από τις τεχνικές προδιαγραφές, προχώρησε και σε εκτιμήσεις για τις τιμές των διάφορων εκδόσεών της.

Το ιταλικό δημοσίευμα εκτιμά ότι οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις θα είναι δύο. Η εισαγωγική θα έχει ισχύ 156 PS και αυτονομία περίπου 400 km, με τιμή μεταξύ 39.000 και 40.000 ευρώ, ενώ η υψηλών επιδόσεων παραλλαγή θα έχει τον ίδια ισχύ των 240 PS που έχει ήδη ανακοινωθεί για το νέο Abarth 600e. Η τιμή της θα ξεκινά από 45.000 ευρώ.

Όσο για τις εκδόσεις με ΜΕΚ; Η αμιγώς θερμική θα μπορούσε να διαθέτει το γνωστό 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 L της Stellantis που αποδίδει 100 PS και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ και οι Ιταλοί κάνουν λόγο για τετρακίνητη υβριδική με 136 PS. Από πλευράς τιμών, θα απαιτούνται γύρω στις 27.000 με 28.000 ευρώ για την απόκτηση των βασικών εξοπλιστικών παραλλαγών.

Πηγή: auto.it

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα μοιάζει η Alfa Romeo Milano - Πότε παρουσιάζεται στο κοινό (photos)

Ταξιδεύουμε στα μαγευτικά Ιωάννινα με Alfa Romeo Tonale Hybrid VGT 160 PS

Alfa Romeo: Σε δίλημμα για παρουσίαση SUV τύπου Purosangue ή ενός compact hatchback