Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Milano! (photos)


Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται εντατικά στο Balocco, το ιστορικό test track των Ιταλών για την Alfa Romeo Milano, το επερχόμενο σπορ συμπαγές SUV που σχεδιάστηκε από το Centro Stile της μιλανέζικης φίρμας. Και ναι, για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας σε μορφή πρωτοτύπου.

  • ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 24/1/2024

Αποτελώντας το πιο πρόσφατο project μιας ομάδας Ιταλών μηχανικών και δοκιμαστών που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε εμβληματικά μοντέλα της Alfa Romeo όπως τα 4C, 8C, Giulia και Stelvio Q και Giulia GTA, το νέο SUV με το όνομα Milano - ένα αυτοκίνητο που πρόκειται να φέρει την Alfa Romeo στον κόσμο των 100% ηλεκτρικών οχημάτων ως το πρώτο τέτοιο μοντέλο - έχει μπει στην τελική φάση δοκιμών.

Έτσι, στο Balocco Proving Ground, υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου Domenico Bagnasco, υπεύθυνου για την εξέλιξη της δυναμικής του οχήματος, η Milano ρυθμίζεται προκειμένου να ενσωματώνει τον χαρακτήρα που έχει κάθε Alfa Romeo.

Η καριέρα του Domenico Bagnasco περιλαμβάνει την εξέλιξη αρκετών σπορ αυτοκινήτων της Alfa Romeo που έχουν γίνει μανιφέστο της οδηγικής απόλαυσης και του σπορτίφ χαρακτήρα της μάρκας: Η θρυλική 8C, το μπρουτάλ 4C, η θεαματική Giulia GTA και πολλά άλλα.

Domenico Bagnasco
Domenico Bagnasco

Η ομάδα επικεντρώνεται στην εξαιρετική δυναμική, με στοχευμένες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην ανάρτηση. Στόχος παραμένει η κορυφαία δυναμική οδήγησης, που βασίζεται στο άμεσο και εξαιρετικά ακριβές σύστημα διεύθυνσης που με τη σειρά του διασφαλίζει άριστο έλεγχο σε γρήγορες στροφές, προσφέροντας παράλληλα υψηλό επίπεδο πρόσφυσης.

Stefano Cereda
Stefano Cereda

Επικεφαλής του συνολικού project είναι ο Stefano Cereda, μεγάλο όνομα στα «πεπραγμένα» της Alfa Romeo. Στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης των κινητήρων πετρελαίου των Giulia και Stelvio, ο Stefano Cereda έκανε το ντεμπούτο του στην Alfa Romeo με το project Giorgio, ενώ πριν αναλάβει την εξέλιξη της Milano, ο Cereda έδωσε το «πράσινο φως» στην ανάπτυξη της Tonale Plug-In Hybrid Q4 280 PS.

Luigi Domenichelli
Luigi Domenichelli

Η δε τεχνική εξέλιξη της Milano έχει ως επικεφαλής τον Luigi Domenichelli, έναν έμπειρο Ιταλό μηχανικό που έχει επιφορτιστεί με την ενσωμάτωση όλων των υποσυστημάτων του οχήματος όσον αφορά τις επιδόσεις, την αξιοπιστία και την άνεση. Οι στόχοι επικεντρώνονται στη διασφάλιση τόσο της χαρακτηριστικής οδικής συμπεριφοράς που προσδοκά κανείς από μια Alfa Romeo όσο και της κορυφαίας εργονομίας της κατηγορίας, που βασίζονται σε μια βέλτιστη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής.

Η Milano θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της σε εκδήλωση στις 10 Απριλίου –που αλλού; - στο Μιλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαρροή: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo (photos)

Alfa Romeo: Επετειακά λογότυπα για τα «γενέθλια» των Giulietta και Alfetta GT (photos)

Alfa Romeo: Παρουσίασε τις νέες Giulia και Stelvio στους εργαζόμενους