Η Abarth αποκάλυψε τον ισχυρότερο «Σκορπιό» με 240 PS


Η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού Abarth 600e βρίσκεται στη φάση των τελικών δοκιμών πριν την επίσημη παρουσίαση στην έκδοση Scorpionissima.

  • ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 9/2/2024

Η πρώτη επίσημη εικόνα του νέου Abarth 600e, το οποίο εμφανίστηκε δημόσια στο Μιλάνο στο πλαίσιο διαφημιστικών γυρισμάτων, αποκαλύπτει εμφατικά τη μυώδη και εκρηκτική ταυτότητα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου, επικυρώνοντας παράλληλα τη δέσμευση της μάρκας στο να μετατρέπει το «καθημερινό» σε «συναρπαστικό».

Σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει στο έπακρο τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της Abarth, η έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima θα διαθέτει πιστοποιητικό γνησιότητας και θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.949 μονάδες, κάνοντας μια ρομαντική αναφορά στη χρονιά που ιδρύθηκε η μάρκα.

Το νέο μοντέλο είναι χτισμένο επάνω σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: Τη δυναμική σχεδίαση, τις «καυτές επιδόσεις» και τη σπορ αίσθηση που θα εμπνέει τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης.

Χάρη στα 240 PS που αποδίδει ο ηλεκτρικός κινητήρας του, το Abarth 600e Scorpionissima - το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας - είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα ιδανικά που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τα μοντέλα της μάρκας με σήμα το σκορπιό, αποτελώντας μια μοναδική πρόταση στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για να πετύχει το σκοπό του το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που μεγιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα, ενώ βελτιώνει το χειρισμό του αυτοκινήτου στην απαιτητική σπορ οδήγηση.

Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα του διαφορικού μεγιστοποιείται όταν το Abarth 600e είναι εξοπλισμένο με τα ελαστικά υψηλής απόδοσης που έχουν εξελιχθεί από τον προμηθευτή της Formula E και εγγυώνται το μέγιστο κράτημα κάτω από όλες τις συνθήκες. Ωστόσο αυτό έχει επιτευχθεί σε ισορροπία με τη λελογισμένη αντίσταση κύλισης, προκειμένου να μην αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας.

Τη δική τους πινελιά στο χαρακτήρα του 600e βάζουν και αισθητικές λεπτομέρειες όπως το ειδικό χρώμα λανσαρίσματος «Hypnotic Purple», το πίσω σπόιλερ που παίζει ενεργό ρόλο στην αεροδυναμική, τα φαρδιά φτερά, το χαμηλό ύψος και οι ζάντες 20 ιντσών που συνυπάρχουν με τις μεγάλες δαγκάνες του αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Carlo Abarth: O «πατέρας» του Σκορπιού που του άρεσε να ταπεινώνει τα ακριβά αυτοκίνητα (video)

A112 Abarth: Το τελευταίο «τσίμπημα» του Carlo Abarth

Abarth: Νέα μοντέλα 500e και 500e Turismo για την αμιγώς ηλεκτρική σειρά (photos)