Η Mercedes-AMG δοκιμάζει το νέο ηλεκτρικό «θηρίο» στους -25 βαθμούς Κελσίου (photos)


Η νέα πρόταση έχει αναπτυχθεί πάνω στην  EV πλατφόρμα AMG.EA και έρχεται να τα «βάλει» με την Porsche Taycan Turbo GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES-AMG
  • 19/3/2024

Η πρώτη πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Mercedes-AMG αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η AMG.EA δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στη βόρεια Σουηδία, πάνω σε μια παγωμένη λίμνη και με τη θερμοκρασία στους -25 βαθμούς Κελσίου!

Από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής διακρίνεται ένα sport sedan το οποίο έχει αναπτυχθεί από το μηδέν ως αμιγώς ηλεκτρικό και προορίζεται να αντικαταστγήσει τη τετράθυρη AMG GT.

Λογικά πρόκειται για το ίδιο μοντέλο που εντόπισε ο συνεργάτης μας πριν από μία εβδομάδα να κάνει βόλτες στα χιόνια, κρύβοντας τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες με το βαρύ καμουφλάζ.

Η Mercedes-AMG σημειώνει ότι αυτή είναι η αρχική φάση των δοκιμών και τις επόμενες μέρες το πρωτότυπο θα μεταφερθεί σε άλλες χώρες με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Το EV έχει υιοθετήσει την τεχνολογία αξονικής ροής στον νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα έχει την υπογραφή της βρετανικής Yasa. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο νέος ηλεκτρικινητήρας προσφέρει τετραπλάσια ροπή, διπλάσια ισχύ και 50% χαμηλότερο βάρος σε σχέση με άλλες τεχνολογίες.

Θυμίζουμε ότι η Yasa εξαγοράστηκε το 2021 από τη Merdedes για να παρέχει ηλεκτροκινητήρας στα AMG μοντέλα, ενώ έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά της εφοδιάζοντας με ηλεκτροκινητήρες την Koenigsegg Regera και την Ferrari SF90 Stradale

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας θα συνδυάζεται με ένα επίσης νέο σύστημα μπαταριών υψηλής απόδοσης το οποίο θα ξεχωρίζει για τις συμπαγείς διαστάσεις, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να κάνουν πιο ευρύχωρη την καμπίνα.

Είναι προφανές ότι η Mercedes-AMG αναπτύσσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με στόχο να ανταγωνιστεί την Porsche Taycan Turbo GT η οποία πρόσφατα μπήκε στο Nurburgring και έσπασε τα χρονόμετρα.

Vision AMG Concept
Vision AMG Concept

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται ότι οι Γερμανοί έχουν δανειστεί αρκετά στοιχεία από το Vision AMG concept που παρουσιάστηκε το 2022. Συγκριτικά με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes έχει πιο αεροδυναμική σχεδίαση και το πάτωμα βρίσκεται αρκετά κοντά στο έδαφος. Η επίσημη αποκάλυψη του EV αναμένεται προς το τέλος του 2024 ή στις αρχές του νέου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Brabus Rocket 1000 είναι το πρώτο «όπλο» των Γερμανών με 1.000 PS (photos-video)

TEST DRIVE: Mercedes-AMG A35 4MATIC MHEV - Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο hot hatch

Mercedes-AMG GT2 Pro: Ιδού το νέο track toy του μισού εκατομμυρίου (photos)