Η Brabus Rocket 1000 είναι το πρώτο «όπλο» των Γερμανών με 1.000 PS (photos-video)


Οι Γερμανοί πήραν τη Mercedes-AMG GT 63 S E Performance και τη μετέτρεψαν σε ένα «τέρας» επιδόσεων, βάζοντας τη δική τους μοναδική πινελιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRABUS
  • 22/2/2024

Η Brabus έφτασε σε ένα σημαντικό επίτευγμα για πρώτη φορά στην ιστορία της, δημιουργώντας ένα όχημα με ισχύ 1.000 PS. Τα κατάφερε με τη δική της έκδοση της υβριδικής Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, την οποία έχει ονομάσει Rocket 1000 και όχι άδικα.

Ο «πύραυλος» των Γερμανών έχει διατηρήσει τον ηλεκτροκινητήρα των 203 PS που φέρει η AMG GT 63 S E Performance και έτσι για την αύξηση της ισχύος ευθύνεται αποκλειστικά ο twin turbo V8 κινητήρας, ο οποίος φυσικά έχει τροποποιηθεί. Η χωρητικότητά του έχει αυξηθεί από τα 4,0 L στα 4,5 L, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέος στροφαλοφόρος άξονας, καινούρια πιστόνια και turbo, όπως και μία ολοκαίνουργια εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι.

Εκτός αυτού, έχει προστεθεί μία νέα ECU, ενώ η Brabus χρειάστηκε να περιορίσει τη ροπή της Rocket 1000 στα 1.050 Nm, αφού αν δε γινόταν αυτό, ο συγκεκριμένος αριθμός θα έφτανε έως και τα 1.820 Nm, με ρίσκο να δημιουργηθούν προβλήματα στον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης.

Όσο για τις επιδόσεις του μοντέλου στο δρόμο, τα 0-100 km/h γίνονται πλέον σε μόλις 2,6 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 316 km/h.

Η Rocket 1000 έχει την υπογραφή «1 Second Wow» του γερμανικού βελτιωτή. Έχει δεχτεί ένα bodykit από ανθρακόνημα και πολλαπλά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως για παράδειγμα μία υπερμεγέθη πίσω αεροτομή και έναν διαχύτη από ανθρακόνημα στο πίσω μέρος. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 21 ιντσών στο μπροστινό και 22 ιντσών στον πίσω άξονα.

Περνώντας στο εσωτερικό, το μαύρο έχει την τιμητική του. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα σε μαύρο χρώμα, ενώ έχουν τοποθετηθεί λογότυπα με τον αριθμό 77, τιμώντας το 1997, έτος ίδρυσης της εταιρείας.

Μόλις 25 μονάδες του πανίσχυρου αριστουργήματος της Brabus θα κατασκευαστούν παγκοσμίως, με τους Γερμανούς να μην έχουν κάνει λόγο για την τιμή του προς το παρόν.

Δείτε το σχετικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πιο ισχυρή Brabus όλων των εποχών «απογειώνεται» με 930 PS (video-photos)

Brabus 900 Rocket R: Η Porsche 911 Turbo S πιο αγριεμένη από ποτέ (photos-video)

Brabus 600 Range Rover: Όταν η βρετανική πολυτέλεια συναντά τη γερμανική δύναμη (photos)