Mercedes-AMG GT2 Pro: Ιδού το νέο track toy του μισού εκατομμυρίου (photos)


H Mercedes-AMG GT2 Pro είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για λίγους, και τιμή για μεγάλες τσέπες.

  • ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz
  • 3/11/2023

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Mercedes παρουσίασε την AMG GT2, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο βασισμένο στην AMG GT για τους κανονισμούς της κατηγορίας GT2, στην οποία αγωνίζονται άπειροι αλλά εξαιρετικά πλούσιοι οδηγοί αγώνων.

Τώρα, η εταιρεία παρουσίασε την GT2 Pro, ένα αυτοκίνητο που δεν περιορίζεται από κανονισμούς καθώς δεν ομολογκάρεται, καθώς προορίζεται για track days.

Βασίζεται στην AMGGT πρώτης γενιάς, όχι αυτή του 2024, και φέρει τον κινητήρα V8 των 4L με τα δύο turbo, που είναι ικανός για 707 PS. Ωστόσο, έχει προστεθεί ένα σύστημα Push2Pass που αυξάνει για λίγαδευτερόλεπτα ανά γύρο την ισχύ ως τα 739PS.

Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6τάχυτου, αγωνιστικού κιβωτίου ταχυτήτων. Παράλληλα, έχουν αναβαθμιστεί οι αναρτήσεις, καθώς φέρει νέους αποσβεστήρες με περισσότερες ρυθμίσεις.

Η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί, με νέα endplates στην πίσω πτέρυγα της AMG GT2 Pro, ενώ σε αισθητικό επίπεδο θα βρει κανείς νέες ζάντες 18 ιντσών που προσφέρονται σε δύο χρωματισμούς.

Στο εσωτερικό, έχουν υπάρξει μερικές αλλαγές για την άνεση του οδηγού, αλλά και την ευκολία στον χειρισμό του οχήματος. Το τιμόνι φέρει περισσότερα κουμπιά, ενώ υπάρχει και κλιματισμός

Στα έξτρα, κάθε αυτοκίνητο έρχεται μαζί με ειδική κουκούλα, ένα προσωποποιημένο κράνος από την Bell, και αγωνιστική φόρμα από την Puma μαζί με γάντια, εσώρουχα και παπούτσια.

Όλο το πακέτο θα κοστίζει 479.000 ευρώ, τιμή αυξημένη κατά 70.000 ευρώ σε σχέση με την GT2. Μάλιστα, κάθεαγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει και σε ένα πρωτάθλημα που διοργανώνει η ίδια η Mercedes, με track days σε διάφορες πίστες ανά την Ευρώπη.