Vision AMG: Το ηλεκτρικό μέλλον της Mercedes-AMG (Video)


H Mercedes-AMG μάς «ταξιδεύει» στο 2025 και μας δίνει μια... πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό sedan υψηλών επιδόσεων που θα παρουσιάσει.

  • 20/5/2022

H Mercedes-AMG αποκάλυψε το concept Vision μέσα από το οποίο προσπαθεί να ανοίξει ένα "παράθυρο" και να στρέψει το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης. Την ίδια στιγμή μάς φέρνει σε επαφή με το επερχόμενο 4θυρο sedan υψηλών επιδόσεων το οποίο θα βγει στην παραγωγή το 2025.

Η ανάπτυξη του άκρως φουτουριστικού στην όψη concept έχει γίνει πάνω στην πλατφόρμα AMG.EA με τους ηλεκτροκινητήρες που θα το εφοδιάζουν να κατασκευάζονται από το μηδέν, με την αρωγή της θυγατρικής YASA. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι το σύστημα θα παράγει πολύ περισσότερη δύναμη από τα ηλεκτρικά σύνολα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην κατανομή των χώρων όπου το μήκος των 5.100 mm με το μακρύ μεταξόνιο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να προσφέρει τον μέγιστο χώρο στους επιβάτες αλλά και στο σύστημα μπαταριών που αναμένεται "θηριώδες". 

Σχεδιαστικά το concept διακρίνεται για την ενιαία γραμμή ενώ στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η κλασική γρίλια τύπου Panamericana της AMG, το περίβλημα της οποίας είναι φωτιζόμενο.

Τα φώτα αποτελούνται από τρεις μεμονωμένους τομείς που η διάταξή τους θυμίζει το αστέρι της Mercedes. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ωστόσο εντοπίζεται στα παράθυρα του concept τα οποία έχουν ενσωματώσει το ασημί χρώμα του αμαξώματος μέσω ενός wrap και «κουμπώνουν» αρμονικά με τις λεπτές κάμερες στις πόρτες που αναλαμβάνουν τον ρόλο του καθρέπτη.

Στο πίσω μέρος συνεχίζεται το "ακραίο" κόψιμο ενώ συναντάμε μια led λωρίδα που τρέχει από άκρη σε άκρη. Πάνω της βρίσκεται μια αεροτομή που συμβάλει στην αεροδυναμική και εμφανίζεται όταν το απαιτούν οι συνθήκες ενώ χαμηλά έχουμε έναν μαύρο διαχύτη.

«Με αυτή τη αποκάλυψη, δίνουμε την ευκαιρία για μία πρώτη ματιά στον τρόπο με το οποίο μεταφέρεται το DNA της AMG στο αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον, ξεκινώντας από το 2025», δήλωσε ο CEO της Mercedes-AMG GmbH, Philipp Schiemer κατά την επίσημη παρουσίαση.

Δείτε το video...