Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi βρίσκει θέση και παρκάρει μόνο του! (video)


Το Xiaomi SU7 αποδεικνύει ότι το παρκάρισμα χωρίς την παρουσία οδηγού είναι εφικτό, ακόμη και σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: XIAOMI FACEBOOK, TechDroider Clips - YouTube
  • 5/1/2024

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο, ένα ηλεκτρικό σπορ sedan με την ονομασία SU7. Όπως είναι λογικό, ο «γίγαντας» της τεχνολογίας έχει προικίσει το μοντέλο με μία σειρά από ηλεκτρονικές προσθήκες, όπως για παράδειγμα το σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος.

Ως μέρος της προώθησης του μοντέλου, η εταιρεία δημοσίευσε ένα video, το οποίο δείχνει το εν λόγω σύστημα εν δράσει. Πιο συγκεκριμένα, το SU7 καταφέρνει να παρκάρει σε έναν πολυώροφο χώρο στάθμευσης στην Κίνα, χωρίς την παρουσία του οδηγού.

Εκείνος φαίνεται να βγαίνει από το όχημα στην αρχή του video, αφού πρώτα έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτόνομου παρκαρίσματος. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο εισέρχεται στο κτίριο και οδηγείται στα επάνω επίπεδα του πάρκινγκ. Κάποια στιγμή συναντά στην πορεία του ένα Audi A7, όμως κάνει όπισθεν, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε οδηγός, προκειμένου εκείνο να περάσει.

Φτάνει στον τελευταίο όροφο του χώρου στάθμευσης, βρίσκει μία θέση και παρκάρει σε αυτήν με την όπισθεν.

Δε διευκρινίζεται εάν το συγκεκριμένο πάρκινγκ έχει εξοπλιστεί με ειδικά συστήματα που επιτρέπουν στα αυτόνομα οχήματα να παρκάρουν μόνα τους, ή αν το SU7 είχε ρυθμιστεί για τον εν λόγω χώρο πριν τη δοκιμή. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενη να μην έγινε κάποια αναγνωριστική βόλτα ή χαρτογράφηση του χώρου από το όχημα, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, κρίνοντας από την ευκολία με την οποία πάρκαρε και αντιμετώπισε εμπόδια που βρέθηκαν στη διαδρομή του.

Δείτε το video που δημοσιεύτηκε στοκανάλιTechDroider Clips του YouTube:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Bill Gates μπαίνει σε αυτόνομο αυτοκίνητο και παθαίνει... σοκ! (video)

Ποιος ευθύνεται σε ατύχημα με όχημα που κινείται αυτόνομα; Η Μ. Βρετανία δίνει την απάντηση

Τι πρέπει να καταλάβεις όταν δεις γαλάζιο φως σε αυτοκίνητο της Mercedes