Η Aston Martin Vantage αναβαθμίζεται ως αυτοκίνητο ασφαλείας της F1 με περισσότερη ισχύ (photos)


Η νέα Aston Martin Vantage συνεχίζει τον ρόλο της ως αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1, αυτή τη φορά με περισσότερη ισχύ και με ένα εσωτερικό που θυμίζει... διαστημόπλοιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 6/3/2024

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Max Verstappen έχει αποκαλέσει το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1, Aston Martin Vantage«αργό σαν χελώνα». Αυτό ήρθε να διορθώσει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, αναβαθμίζοντας το μοντέλο και προσφέροντάς του ακόμα περισσότερη ισχύ, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η δεύτερη γενιά της Vantage είναι πιο ισχυρή από ποτέ, αφού αγγίζει τα 655 PS και 800 Nm ροπής, μία αύξηση της τάξης του 30% και 15%, αντίστοιχα, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το safety car της F1, που βασίζεται στη νόμιμη για τον δρόμο Vantage, θα κάνει την αγωνιστική του πρεμιέρα στο GP Σαουδικής Αραβίας, με το ιατρικό αυτοκίνητο, DBX707, στο πλευρό του.

Σημαντικές είναι οι προσθήκες που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο ασφαλείας, σε σχέση με τη συμβατική Vantage. Έχει τοποθετηθεί μία αεροτομή τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος, ως μέρη του αεροδυναμικού πακέτου του πανίσχυρου μοντέλου. Σε αυτό περιλαμβάνεται κι ένα τροποποιημένο πάτωμα που εξασφαλίζει καλύτερη ροή του αέρα, ενώ μέχρι κι η μπάρα φωτός στην οροφή έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αεροδυναμική.

Περνώντας στην καμπίνα, οι θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού έχουν αντικατασταθεί από bucket καθίσματα Recaro Pole Position που συνοδεύονται από αγωνιστικές ζώνες. Η κεντρική κονσόλα έχει προσαρμοστεί έτσι, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μία σειρά από πλήκτρα για τα συστήματα ασφαλείας και προειδοποίησης της FIA.

Έχει προστεθεί επίσης ένα ζεύγος οθονών στη μεριά του συνοδηγού, οι οποίες δείχνουν τη θέση των 20 μονοθεσίων μέσα στην πίστα, όπως και χρόνους γύρου που ανανεώνονται σε ζωντανό χρόνο. Όπως και στην AMR24, το μονοθέσιο της Aston Martin για το 2024, η Vantage ως αυτοκίνητο ασφαλείας έχει βαφτεί στον χρωματισμό Racing Green, ενώ έχουν προστεθεί λεπτομέρειες Lime Essence.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η θηριώδης Aston Martin Valhalla περνά στην παραγωγή μέσω του Silverstone (photos)

Η Aston Martin θέλει να κρατήσει τον V12 ζωντανό

Η Aston Martin επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής (photos, video)