Η Aston Martin θέλει να κρατήσει τον V12 ζωντανό


Ο αντικαταστάτης της πανίσχυρης Aston Martin DBS θα έχει πάνω από 800 PS, διατηρώντας τον V12 κάτω από το καπό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Dominic Fraser Aston Martin
  • 24/11/2023

Η Aston Martin ετοιμάζεται να ανανεώσει την DBS, μετατρέποντάς την στο μοντέλο που θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας της. Οι Βρετανοί βρίσκονται στη διαδικασία «φρεσκαρίσματος» του καταλόγου της, με τον διάδοχο της DBS να διατηρεί τον V12 κινητήρα της, τη Vantage να επαναπροσδιορίζεται ολοκληρωτικά και την DBX να λαμβάνει ένα εντελώς νέο εσωτερικό, όπως και μια οθόνη αφής για πρώτη φορά, μέσα στο 2024.

Στις αρχές του 2023, η Aston Martin λάνσαρε την DBS 770 Ultimate, η οποία αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του μοντέλου, πριν εκείνο αντικατασταθεί. Ως η τελευταία έκδοση του grand tourer, έφερε τον twin turbo V12 της αυτοκινητοβιομηχανίας χωρητικότητας 5,2 L των 770 PS, τον οποίο, σύμφωνα το ρεπορτάζ του Autocar, θα κληρονομήσει και ο διάδοχός του.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της εταιρείας, Marek Reichman, αποκάλυψε στο βρετανικό μέσο ότι το νέο όχημα που θα πάρει τη θέση της DBS θα είναι «πολύ διαφορετικό σε σχέση με τους αντικαταστάτες των DB12 και Vantage.»

Εκτός αυτού, ο διευθυντής προϊόντων και στρατηγικής, Alex Long, τόνισε ότι οι κινητήρες V12 είναι «συνώνυμο» της Aston Martin. «Ο κόσμος συνεχίζει να αγαπά τους V12. Όσο κι αν προχωράμε προς τον εξηλεκτρισμό, ένας κινητήρας V12 έχει διαφορετική χρήση, και συνεχίζει να αποτελεί μια τεράστια συναισθηματική σύνδεση για τους πελάτες μας.»

Κι ο Lawrence Stroll, εκτελεστικός πρόεδρος της Aston Martin, είχε κάνει ανάλογα σχόλια, λέγοντας ότι «υπάρχει ακόμη χώρος για τους κινητήρες V12 στην επόμενη γενιά σπορ αυτοκινήτων,» πέρα από την DBS. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Καναδού επιχειρηματία, να δούμε μεγάλη αύξηση στην ισχύ του νέου εγχειρήματος της εταιρείας, με αυτό να ξεπερνά τους 800 PS.

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Aston Martin DBS Superleggera «απογειώνεται» χάρη στη Mariani Car-Styling (photos, video)

Δείτε την Aston Martin DBX707 να τα «σπάει» στην Autobahn (video)

Aston Martin DB12 Volante: Το «super tourer» γίνεται και κάμπριο με τρομερές επιδόσεις (photos)