«Καυτή» αλλά όχι PHEV; Αυτό το πρωτότυπο της Mercedes-AMG CLE 63 αλλάζει τα δεδομένα (photos)


Για πρώτη φορά η κορυφαία AMG έκδοση της νέας Mercedes CLE εντοπίστηκε να δοκιμάζεται χωρίς εμφανή θύρα φόρτισης. Τα δεδομένα για την ισχύ της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 20/4/2024

Αντικαθιστώντας τις C-Class και E-Class Coupe, η Mercedes CLE Coupe είναι η ολοκαίνουρια προσθήκη στην γκάμα της γερμανικής φίρμας. Παρουσιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και λίγο πριν το τέλος του 2023 αποκαλύφθηκε και η «εισαγωγική» AMG έκδοσή της.

Αυτό που αναμένουμε, εδώ και πολύ καιρό, είναι και η κορυφαία «καυτή» παραλλαγή, η Mercedes-AMG CLE 63, με τα πρωτότυπα που έχουν φωτογραφηθεί στο παρελθόν να διέθεταν θύρα φόρτισης στο δεξί μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Κάτι που δεν ισχύει με το αυτοκίνητο δοκιμών που παρουσιάζουμε σήμερα.

Η «ταυτότητά» του δεν αμφισβητείται, καθώς διαθέτει τις χαρακτηριστικές τετραγωνισμένες - και όχι κυκλικές - απολήξεις της εξάτμισης που χαρακτηρίζουν τις κορυφαίες παραλλαγές (63) των μοντέλων της AMG σε σχέση με τις μικρότερες «αδελφές» τους (53). Επιπλέον, είναι ευδιάκριτος ο πιο «επιθετικός» εμπρός προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα καθώς και το μεγαλύτερο μετατρόχιο και στους δύο άξονες, που αυξάνει το πλάτος του coupe.

Μία εξήγηση είναι να «κρύβεται» η θύρα φόρτισης από το καμουφλάζ, που αν και περιορισμένο, επικεντρώνεται στις δύο άκρες του αμαξώματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό. Άλλωστε, η γερμανική φίρμα δε θα είχε κάποιο λόγο να ακολουθήσει αυτή την επιλογή.

Το πιο «λογικό» σενάριο είναι η Mercedes να ακολουθήσει την πρακτική που εφαρμόζει στην SL, η οποία στην κορυφαία AMG 63 έκδοση είναι διαθέσιμη με δύο παραλλαγές. Μία αμιγώς θερμική και μία PHEV. Αμφότερες χρησιμοποιούν V8 bi-turbo κινητήρα 4,0 L, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 585 PS, ενώ στη δεύτερη, με τη συνδρομή ηλεκτροκινητήρα, προκύπτει συνδυαστική ισχύς 816 PS.

Τα ερωτηματικά είναι αρκετά, καθώς είναι δύσκολο η γερμανική φίρμα να δώσει τέτοια ισχύ στην CLE. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγική AMG CLE 53 διαθέτει ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο, με βάση έναν 6κύλινδρο, σε σειρά, διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,0 L που αποδίδει 449 PS. Μέχρι τώρα, πιο πιθανό έμοιαζε το ενδεχόμενο η επερχόμενη, κορυφαία, έκδοση της CLE να «μοιράζεται» το 4κύλινδρο 2λιτρο PHEV σύνολο της Mercedes-AMG C 63 S E Performance, που αποδίδει 680 PS.

Οι απαντήσεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα, καθώς όλα δείχνουν ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλούς μήνες για την αποκάλυψη της νέας Mercedes-AMG CLE 63.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα εισαγωγική έκδοση για τις Mercedes GLA και A-Class Sedan - Δείτε τις τιμές τους

Η ηλεκτρική Mercedes C-Class αποκαλύπτει το εσωτερικό της (photos)

Νέα Mercedes GLB: Πιο ελκυστική με καινοτομίες και πλουσιότερο εξοπλισμό (τιμές)